Egyre érdekesebb a vasárnapi zárva tartás története: az Nemzetgazdasági Minisztérium levele ellentmond Harrach Péter mai bejelentésének.

Az NGM a Hvg.hu k√©rd√©s√©re azt v√°laszolta, hogy ‚Äěa korm√°ny t√°rgyalt a KDNP javaslat√°r√≥l, de d√∂nt√©s csak azut√°n sz√ľlethet, miut√°n meghallgatt√°k a boltosok √©s a szakszervezetek v√©lem√©ny√©t is". Ezzel szemben d√©lelŇĎtt Harrach m√°r arr√≥l besz√©lt, hogy "a korm√°ny megt√°rgyalta √©s t√°mogatja a javaslatukat."

A d√©lelŇĎtti sajt√≥t√°j√©koztat√≥n a KDNP frakci√≥vezetŇĎje m√©g Varga Mih√°ly kor√°bbi nyilatkozat√°t is komment√°lta: "az ŇĎ v√©lem√©nye egy v√©lem√©ny", a korm√°ny viszont t√°mogatta kezdem√©nyez√©s√ľket.

Pedig kedden m√©g Orb√°n Viktor is azt mondta: "Lesz egy kereskedelempolitikai elŇĎterjeszt√©s, amikor meghallgatj√°k a szakszervezeteket √©s a boltokat mŇĪk√∂dtetŇĎ v√°llalatokat, d√∂nt√©st ezt k√∂vetŇĎen hoznak."

Advertisement

A HVG az√≥ta nem tudta el√©rni Harrachot, √ļgyhogy m√©g nem tudni, mi√©rt mondta azt, amit d√©lelŇĎtt az MTI-nek mondott.

Fotó: MTI/Kovács Attila

(via hvg.hu)