This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nézzétek már, milyen menő idézetet talált Bayer Zsolt!

Illustration for article titled Nézzétek már, milyen menő idézetet talált Bayer Zsolt!

Megkérdezzem, hogy ki írta, és hogy mikor? Sose találnátok ki.

Íme:

A megvetés, az undor és felháborodás tarajos hullámai csapkodnak Magyarország körül. A gyűlölet drótsövénye zárja el Magyarországot az egész világtól. Minden erkölcsös és a tisztaságra valamit is adó ember befogja az orrát, ha a magyar nevet hallja. Annak a trágyadombnak dögletes bűze, amelyet kereszténykurzusnak neveznek Magyarországon, az európai erkölcsi és politikai köztisztaságnak égető problémájává lett, és mindenki, nemcsak szocialisták, egyetért abban, hogy ezt a szemétdombot el kell hordani és ki kell füstölni azt az országot, ahol a rend fenntartói és a hatalom birtokosai ilyet művelnek.

Advertisement

Az a helyzet, hogy ez a szöveg majdnem 100 éves, 1920-ban vetette papírra egy Kunfi Zsigmond nevű kommer. Tényleg olyan, mintha ma írta volna egy másik. Bár talán keményebb mégis.

Itt meg mindenki hogy nyavalyog, hogy durvul a hangnem, és hogy milyen szomorú, hogy nem tudunk szót érteni egymással.

Advertisement

Ugyan már. Ráadásul az ezen a héten elképesztően aktív – talán minden nap publikált valamit – Bayer szövegének a címe is pontos: Semmi új. Az persze más kérdés, hogy az MH-kolumnista mindeközben konkrétan Kunfi-stílusban ápolja le Gyurcsányt és a komplett balos-liberális szubkultúrát, de ez nem baj, hiszen éppen így tökéletes és kerek a sztori.

Régen. Minden. Ugyanolyan. Volt.

Bónusz: mindig minden ugyanolyan lesz.

Share This Story

Get our newsletter