This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nézz egészen nagy dózisban vegytiszta taxis- és rendőrgörénységet!

Az N1TV stábja taxisokkal került konfliktusba, mire rendőrt hívtak, de sokra nem mentek vele. Viszont az egészet felvették.

Advertisement

A Hír TV-től a jobbikos N1TV-hez szerződő Kisberk Szabolcs és csapata bűnügybe futottak az Erzsébet téren, ahol több taxis vert eszméletlenre egy embert. Amikor odasietnek, a taxisok nekik támadnak, különösen egy ritka suttyó, Lonsdale-pólós arc, akit már a beszédstílusa alapján is inkább nézne az ember verőembernek, mint személyszállító kisiparosnak.

Advertisement

Utóbbi sokszor le is kurvázza a stáb női tagját, és úgy kell visszatartaniuk a többieknek, nehogy megüsse. Kisberknek meg olyanokat mondanak, hogy “colos geci, elmegy a rendőr, kiütlek a hajad alól!”, meg hogy “gyere oda a sarokra, köcsög!”, még akkor is, amikor már a rendőrök is megérkeztek.

Merthogy a szorongatott stáb segítséget kér a rendőröktől, akik azonban inkább Kisberkéket igazoltatják, majd azt javasolják, tegyenek magánindítványos feljelentést a bíróságon, és ennyivel el is intézik az ügyet, láthatóan a taxisokkal semmi problémájuk nincs.

Advertisement

Az N1TV megszólaltat pár volt rendőrt, akik elmondják, milyen hibákat követtek el az intézkedő rendőrök – kicsit hosszabban is a kelleténél, a tízperces videó második fele annyira már nem izgalmas, a lényeg az első három-négy percben van.

A Jobbik természetesen már rá is repült az ügyre, és vizsgálatot követel:

Hogyan lehetséges, hogy a nyilvánvaló bűncselekmény ügyében az elkövetővel szemben nem járnak el annak ellenére, hogy az esetről felvétel készült? Miért az esetet rögzítő stábot vetik alá rendőri vegzálásnak? A vizsgálat derítse ki azt is, van-e összefonódás a rendőri egység tagjai és a bántalmazó taxisofőr között! A rendőrség becsületén esett csorba miatt követeljük, hogy az eljárás legyen példásan gyors és szakszerű, a vizsgálati megállapításokat pedig kövessék megfelelő jogi és személyi konzekvenciák!

Advertisement

Azt se lehet mondani, hogy nincs igazuk. Olyan esetekkel pedig, hogy az ember hiába hívott rendőrt, Dunát lehet rekeszteni. Nem véletlenül lepődtünk meg, amikor gyorsan intézkedtek.

Share This Story

Get our newsletter