Chuck Palahniuk identitásválságban szenvedő anarchistái egy képregénysorozatban fognak visszatérni, az első hat oldal már olvasható is. Piszok nehéz dolguk lesz a készítőknek, ha nem akarnak csalódást okozni.

Nem azért, mert a képregény műfaja béna lenne, vagy mert Palahniuk annyira magasra tette volna a lécet az előző résszel. De a Harcosok klubjának történetét a legtöbben a filmes adaptációból ismerik, azt pedig David Fincher rendezte Brad Pitt, Edward Norton és Helena Bonham Carter főszereplésével. És én úgy látom – de ez csak az én véleményem – hogy a Fight Club igazi sikere rajtuk múlt, és nem Palahniuk kicsit szétesett írásán.

Advertisement
Illustration for article titled Nézz bele a Harcosok klubja folytatásába!

Ez lesz a borító

A történetről röviden annyit, hogy a tíz évvel az első rész cselekménye után járunk, a Narrátor és Marla boldogtalan házasok, van egy kilencéves fiúk, de úgy tűnik, a főhős hasonlóképp cserben fogja hagyni a gyerekét, ahogy az ő apja is tette vele.

Illustration for article titled Nézz bele a Harcosok klubja folytatásába!

A folytatást a Playboy cikkében tudjátok megnézni. Engem nem győzött meg, régi ötletek mikrózva.

Advertisement

Elvileg a legtöbb eredeti szereplő is vissza fog térni, a Káosz brigád sem oszlott fel az évek alatt. A legérdekesebb elem persze Tyler lehet, akinek a valódi eredetéről még többet meg fogunk tudni. Állítólag nem olyan egyértelmű, hogy csak a Narrátor alteregójáról van szó, lehet, hogy Tyler Durden valójában egy évszázadok óta létező valami, akármit is jelentsen ez. Hát nem tudom, ez jól is elsülhet, de félek, hogy nem fog.

Advertisement

A tízrészes képregényt a Dark Horse adja ki, Palahniuk írja és Cameron Stewart illusztrálja. Az első rész májusban jön.

via io9, Playboy

Share This Story

Get our newsletter