Politikat√∂rt√©neti unikum, hogy egy szabad sajt√≥val rendelkezŇĎ eur√≥pai demokr√°ci√°ban anonim posztban jelents√©k be egy √ļj jobbk√∂z√©p p√°rt megalak√≠t√°s√°t. N√°lunk most megtett√©k. Az 1000 le√ľt√©s nevŇĪ blogon z√°szl√≥t bont√≥ bloggazda mer√©szen konzervat√≠v h√ļz√°ssal p√°r sor bevezetŇĎ ut√°n m√°ris megadja a kifejezetten a rem√©nybeli t√°mogat√≥knak csin√°lt mailc√≠met. A posztb√≥l sok nem der√ľl ki arr√≥l, hogy milyen p√°rtot is k√©pzelnek, de mivel ma Magyarorsz√°gon konzervat√≠v-liber√°lis jobbk√∂z√©p p√°rtot alak√≠tani m√©g a balk√∂z√©p-liber√°lis p√°rtalap√≠t√°sn√°l is rem√©nytelenebb, nem is csoda, hogy egy mukkot sem tudunk meg az √°ll√≠t√≥lagos alap√≠t√≥kr√≥l.

A blogot v√©gigp√∂rgetve a kor√°bbi posztokb√≥l nem annyira konzervativizmus csap ki, mint az Orb√°n- √©s Fidesz-elleness√©g. Engem pedig k√ľl√∂n√∂senn sz√≠ven √ľt√∂tt a tkp r√∂vid√≠t√©s haszn√°lata t√∂bb mondatban is. Izgalomba maximum akkor j√∂nn√©nk egy ilyen h√≠rtŇĎl, ha L√°z√°r J√°nos √©s Cs√©falvay Zolt√°n alap√≠tana √ļj jobbk√∂z√©p p√°rtot, de az is csak amiatt, hogy kider√ľlj√∂n, egy ilyen h√≠rt hogyan tudna elm√ļltnyolc√©vez√©ssel elint√©zni Hal√°sz Elm√ļlt Nyolc J√°nos.

A "konzervat√≠v liber√°lis" jelzŇĎs szerkezet a modernkori magyar politik√°ban egy√©bk√©nt k√°b√© annyit szokott jelenteni, hogy "olyan Orb√°n-ut√°l√≥, aki csak m√°sodikra mondana igent az MSZP-nek".

[via galaxisriporter]