Az √©jszaka legjobb olvasm√°nya a FogaskerekŇĪn egy cikkei miatt megvert nŇĎ √©s a verekedŇĎ 16 √©ves bring√°s haverjainak √∂sszecsap√°sa a Facebookon.

√Čn azt hittem az √ļjs√°gcikkeknek nincsen semmi hat√°suk. Gerle √Čva ehhez k√©pest 2012-ben k√∂zz√©tett p√°r v√©lem√©nycikket a nol.hu-n arr√≥l, hogy milyen neh√©z a biciklis utas √©lete a FogaskerekŇĪn, p√©ld√°ul a downhillesek miatt. Szenved√©lyes √©s el√©g fura cikkek, az egyikbŇĎl kider√ľl, hogy egy alkalommal, amikor Gerle felh√°borodott azon, hogy csak 8 biciklit lehet felpakolni egy szerelv√©nyre, de az ellenŇĎr√∂k n√©ha t√∂bbet is felengednek, elkezdte l√°z√≠tani a vele utaz√≥ 16 √©ves downhilleseket, ilyen sz√∂vegekkel:

Majd hetvenhat √©vesen fogod megv√°ltoztatni a vil√°got, mi? T√∂meges e-mail. Meghackelni a honlapjukat. V√©gigtagelni a nyolcbiciklis ragaszokat. Vir√°gos nŇĎi szoknya erre az ajt√≥ra, √°th√ļzva. T√ľntet√©s. Flash mob. Facebook! Forradalom!

Az √≠r√°sai miatt a hegyrŇĎl csak lefel√© biciklizŇĎk megut√°lt√°k, annyira, hogy 2013. szeptember√©ben durv√°n, agressz√≠van belek√∂t√∂ttek a FogaskerekŇĪn, az egyik gyereke jelenl√©t√©ben. Gerle az errŇĎl sz√≥l√≥ Facebook-bejegyz√©s√©ben cser√©ben √ļgy jellemezte ŇĎket, hogy

igen, ŇĎk azok, akiktŇĎl a budai t√°jv√©delmi k√∂rzet s√≠v√≥ pusztas√°g cs√≠kokban, √©s hetvennel csap√≥dnak el√©nk a t√ľnd√©rhegyi √ļtra merŇĎlegesen, meg naponta l√°tok fejs√©r√ľlteket k√∂z√ľl√ľk a szikl√°kon, a fogason s√°rosak, √©s kiab√°lnak, √©s tr√°g√°rak, ijesztŇĎek a gyerekeimnek, √©s b√ľd√∂sek, √©s nem lehet tŇĎl√ľk lesz√°llni sem, mert eltorlaszolj√°k az utat, felvon√≥nak haszn√°lj√°k, amit m√°s hazajut√°sra, miattuk lett h√°bor√ļ a fogason utaz√°s, t√∂rv√©nyen k√≠v√ľli, egyre agressz√≠vabb √©rdekcsoport,

Erre v√°laszul id√©n febru√°rban az egyik downhilles, So√≥s D√°niel, a kor√°bbi eset fŇĎszereplŇĎje, megint belek√∂t√∂tt a FogaskerekŇĪn, √©s megverte, konkr√©tan nagy erŇĎvel tark√≥n v√°gta, √©s arr√≥l ordib√°lt, hogy fel ne merje jelenteni, mert az apja rendŇĎr, √©s megkeresi √©s meg√∂li. Majd, miut√°n ezt a nŇĎ megintcsak meg√≠rta, So√≥s egy politikai p√°rthoz m√©lt√≥ hazugs√°gkamp√°nyba kezdett: t√∂bb online f√≥rumon, p√©ld√°ul az Index Ker√©kagy bring√°sblogj√°n fikanickeket hozott l√©tre, √©s √°ln√©ven hazugs√°gokat √≠rt az esetrŇĎl, √©s becs√ľlets√©rt√©seket Gerl√©rŇĎl, p√©ld√°ul szemtan√ļnak nevezve mag√°t.

Advertisement

A sztori friss fejlem√©nye, √©n p√©ld√°ul csak itt kapcsol√≥dtam bele, hogy a vereked√©s ut√°n a dolog s√ļly√°t lassan felfog√≥ So√≥s √©s Gerle egyezs√©get k√∂t√∂ttek, miszerint So√≥s azokon a helyeken, ahol hazudozott √©s r√°galmazott, r√©szletes bŇĪnb√°n√≥ ny√≠lt levelet tesz k√∂zz√©. Fantasztikus √∂ngyal√°z√°s! A levelet - amirŇĎl a Ker√©kagy is besz√°molt - a meg√°llapod√°snak megfelelŇĎen maga Gerle is kiposztolta a Facebookra, ennek a kommentjei k√∂z√∂tt jelentek meg So√≥s cimbor√°i, √©s a 16 √©ves fi√ļk fantasztikus trollh√°bor√ļba kezdtek Gerle ismerŇĎseivel.

Az eleje még ilyen rokokó udvariaskodás, hogy aztán a bickilisták, illetve az ellenoldal jóvoltából ilyeneken szórakozhassunk:

Advertisement