Most már esélyes, hogy egy jelentéktelen emléktábla lesz a pöffeszkedő Orbán-rezsim legerősebb szimbóluma. Még helyesírási hiba is van rajta. És kőbe véstek egy hazugságot is. Kiváncsi vagyok, hogyan fogják kijavítani.

ÉPÜLETEGYÜTEST.

Ezt a szót véste fel Schmitt "Török Szultán" Pál exelnök arra az emléktáblára, amit, ahogy van, tanítani kéne a felső tagozatos és gimis erkölcstan- illetve állampolgári ismeretek-órán. A Cinken a Várkert Bazárban látható tábláról már posztoltam, de bevallom, észre sem vettem, hogy helyesírási szarvashibával együtt vésték kőbe a köztársasági elnök, a miniszterelnök és a hetvenhatodik fideszes hamutartótologató mameluk nevét is.

A tábla az utókor szemében azért lehet majd különösen humoros, mert nem elég, hogy rávésték az utolsó lótifuti nevét is, ugyanakkorával, mint Ybl Miklósét, de egy konkrét ordasnagy hazugságot PR-füllentést is a következő generációkra hagytak. Azt vésték kőbe ugyanis, hogy

"A felújított épületegyüttest (itt már jól írták!) Ybl Miklós születésének 200. évfordulója alkalmából Magyarország miniszterelnöke avatta fel. 2014. április 3."

Advertisement

Ez azonban tényszerűen nem igaz, Orbán Viktor egy félig sem kész épületegyüttesben tartott kampányeseményt a 3 nappal később megrendezett választások alkalmából. A Várkert Bazárt nem újították fel április 3-ára, az "avatás" után azonnal bezárták, most is zárva tart és folyik a be nem fejezett felújítás.