Sokan kommunist√°zz√°k a Fideszt. Magyarorsz√°gon tev√©kenykedik az egykori √°llamp√°rt ut√≥dp√°rtja, az MSZP √©s a belŇĎl√ľk kiv√°lt Munk√°sp√°rt is. Ez m√©gis semmi ahhoz a kem√©nyvonalas marxizmushoz k√©pest, amit a NŇĎi √Črt√©kek P√°rtj√°ban √ľlŇĎk k√©pviselnek.

Egy kellemesen langyos vas√°rnap d√©lut√°n, a ny√°ri uborkaszezon kezdet√©n dobt√°k le a v√∂r√∂s bomb√°t a nŇĎjogi aktivist√°nak √°lc√°zott komcsik. Olyan sajt√≥k√∂zlem√©nyt adtak ki, amitŇĎl az eur√≥pai √©rtelemben vett f√ľle kett√©√°ll mindenkinek, aki hallott m√°r b√°rmit olyanokr√≥l, hogy liber√°lis demokr√°cia, piacgazdas√°g vagy j√≥zan √©sz.

Az √ļj kul√°kok a f√©rfiak, akiknek az uralm√°nak v√©getvetve kell megteremteni az egyenlŇĎs√©gen alapul√≥ t√°rsadalmat!

M√°r a felvezetŇĎ sz√∂veg sem gyenge:

Nem lehet megold√°s, hogy a munkan√©lk√ľlis√©gre a fegyverkez√©s √©s besoroz√°s legyen megint a v√°lasz. A fejlŇĎd√©s-v√°ls√°g-h√°bor√ļ ciklusokat meg kell szak√≠tani. A val√≥di munkaalap√ļ t√°rsadalmat kell megteremteni, az √∂nkorm√°nyzati p√©nzkibocs√°t√°st, a profittermel√©stŇĎl f√ľggetlen fizet√©seket, amikor nem a munka haszn√°t, hanem hasznoss√°g√°t √©rt√©kelj√ľk. √ćgy lehetnek csak a vil√°got romba d√∂ntŇĎ p√©nz√ľgyi spekul√°ci√≥nak ellen√°llva, val√≥di d√∂nt√©shoz√≥k a val√≥ban dolgoz√≥ emberek, egy √©lhetŇĎ, jobb vil√°g√©rt.

Advertisement

Hogy mi van? Profittermel√©stŇĎl f√ľggetlen fizet√©seket? Nehogy meg√°lljunk itt! A nŇĎi √©rt√©kek nev√©ben √©n egybŇĎl EGYENLŇź fizet√©seket √©s teljes foglalkoztatotts√°got k√∂veteln√©k, azonnal hat√°llyal m√©gpedig. ElŇĎre az√©rt a jobb vil√°g√©rt, a kutya√ļristenit neki!

Afrikában eközben még éheznek is, de hol érdekli ez a férfilobbit?

A f√©rfiuralom politikusai a feleslegtermelŇĎ gazdas√°gi fejlŇĎd√©st √©s nem a sz√ľks√©gletekre alapozva, az emberek meg√©lhet√©s√©t t√°mogatj√°k. Pedig tudjuk, a kevesek luxus√°nak √°ra a t√∂bbs√©g elszeg√©nyed√©se, √©s amit ebbŇĎl Magyarorsz√°gon √©rz√ľnk, az semmi ahhoz k√©pest, amit √Āzsi√°ban √©s Afrik√°ban √©lnek √°t emberek milli√°rdjai, mik√∂zben √©hb√©r√©rt, saj√°t k√∂rnyezet√ľket rombolva szemet√ľnket elŇĎ√°ll√≠tj√°k. A f√©rfiuralom politikusai hatalmas √∂sszegeket utalnak ki a fogyaszt√≥i t√°rsadalom t√°mogat√°s√°ra vagy olyan kutat√°sokra, amelyek csup√°n a pazarl√≥ √©let fenntart√°s√°t szolg√°ln√°k.

Advertisement

Az ukr√°n helyzetrŇĎl sem hallgatnak azonban, ezt is meg lehet magyar√°zni, szigor√ļan a NŇĎi √Črt√©kek ment√©n persze:

Mindezeket annak ellen√©re, hogy a fejlett orsz√°gokban is v√°ls√°g van. Sahra Wagenknecht n√©met k√©pviselŇĎnŇĎ Merkelhez int√©zett besz√©de terjed az interneten, melyben azt mondja "Eur√≥p√°nak f√ľggetlenednie kell Obama h√°bor√ļs politik√°j√°t√≥l, mert Ukrajn√°val kapcsolatban a n√©metek ma ‚Äď 100 √©vvel az I. vil√°gh√°bor√ļ ut√°n ‚Äď √∂ntudatlanul megint felv√°llalj√°k a szerepet, hogy m√°s eur√≥paiakat, √©s egy napon saj√°t magukat is a szerencs√©tlens√©g fel√© sodorj√°k.

Tényleg hihetetlen, én nagyon nevettem.

Komolyabban sz√≥lva √©n √ļgy gondolom, hogy Magyarorsz√°gon bŇĎven van m√©g hova fejlŇĎdn√ľnk a nŇĎi es√©lyegyenlŇĎs√©g tekintet√©ben. Nem hiszek viszont abban, hogy lenn√©nek nŇĎi √©rt√©kek. Emberi √©rt√©kek vannak, amelyeknek nŇĎk √©s f√©rfiak k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ar√°nyban birtok√°ban lehetnek, ez√©rt n√©zem mindig fejcs√≥v√°lva, amikor az √ļjbaloldali ir√°nyzatok kisaj√°t√≠tj√°k maguknak a nŇĎk jogainak k√©pviselet√©t.

Advertisement

Ti mit gondoltok? Most √©n vagyok a h√≠msoviniszta, vagy a NŇĎi √Črt√©kek P√°rtj√°n√°l mentek el otthonr√≥l?

Forrás: OS, Kép: Giphy