This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nevetett az adrenalinfröccstől a Walter Scottot lelövő rendőr

Illustration for article titled Nevetett az adrenalinfröccstől a Walter Scottot lelövő rendőr

A Guardian közzétett egy felvételt, amin a menekülő fekete férfit nyolcszor hátba lövő rendőr az eset után a kocsijából a központtal beszél.

Advertisement

A sokkhatás mindenkiből mást hoz ki, de Walter Scott gyilkosa, Michael Slager a hangfelvételen olyannak tűnik, mint egy mámoros vadász vagy sportoló egy izgalmas hajtás/játszma után. A felvételt a rendőr járőrkocsijában található fedélzeti kamera mikrofonja készítette.

Slagert egy kollégája arról tájékoztatja, hogy a belső rendőrségi vizsgálat során mire számíthat, mikor és hogyan fogják kikérdezni. Amikor a másik rendőr arról beszél, hogy ha Slager hazaért, érdemes lehiggadnia és összeszednie az emlékeit az esetről – amint nem vágtat már a vérében az adrenalinfröccs. Vágtat, vágta, mondja erre a rendőr nevetve, ó igen, igen.

Advertisement

A nevetés önmagában persze nem feltétlenül utalna semmi rosszra, a gyásztól vagy zavarodottságtól is lehet nevetni, de Slager – ugyanennek a készüléknek a felvétele szerint – nem sokkal korábban felvette a telefonját, és azt mondta valakinek, hogy “elvette a sokkolómat. Igen, elfutott.” Vagyis hideg fejjel hazudott. A videóbizonyítékok ugyanis erősen arra utalnak, hogy a sokkolót ő rakta oda a már lelőtt áldozat mellé.

Befejezésül itt a Time friss címlapja:

Illustration for article titled Nevetett az adrenalinfröccstől a Walter Scottot lelövő rendőr
Advertisement

(via gawker)

Share This Story

Get our newsletter