This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Nevek, számlák és dátumok szerepelnek az Orbán-féle "fecnin"

Illustration for article titled ​Nevek, számlák és dátumok szerepelnek az Orbán-féle fecnin

Aprólékosan részletező, cégneveket, termékeket, hálózatokat bemutató dokumentációt adott át az amerikai Bunge étolajgyár két éve a NAV-nak, de nem csináltak semmit. Az ezt az anyagot is felsoroló amerikai levelet nevezte konkrétumokat nem tartalmazó fecninek a miniszterelnök.

Advertisement

Nincsenek konkrétumok. Amint Amerika konkrétumokkal áll elő, mi azonnal tudunk lépni – ez az ezerszer ismételt kormányzati álláspont az amerikai–magyar korrupciós-kitiltási ügyben. A HVG most leközölt egy cikket a paksamétáról, amit a Bunge adott át két éve az adóhatóságnak.

Advertisement

Ebből kiderül, hogy nagyon is vannak konkrétumok: lefotózott, kielemzett áfacsalásgyanús étolajok, felfejtett céghálók, nevekkel, szállítási dátumokkal, a csalás sémájának ismertetésével. A harmincoldalas dokumentumban a Bunge egyfelől bemutatta, hogyan lehet, hogy egyes boltokban az általuk gyártott olajokat olcsóbban adják a nagybani gyári árnál is, másfelől konkrét bizonyítékokat nyújtott be arról, hogy a konkurens márkákat kik és hogyan tudják mondjuk literenként 100 forinttal olcsóbban adni.

Azt pedig, hogy az amerikaiak miért tiltották ki a NAV elnökét, önmagában is eléggé megmagyarázza a tény, hogy a HVG újságírói a két évvel ezelőtti be- vagy feljelentésben szereplő márkák közül egy csomót megtaláltak most is a CBA és más nagy láncok polcain, néhol továbbra is képtelenül olcsó áron. Vagyis a milliárdok folyamatosan áramlanak, ki tudja, kinek a zsebébe, a NAV pedig engedi.

Advertisement

Olvasd el az eredeti cikket, mert van benne egy rakás izgalmas részlet, márkanév és folyamatábra, olyasmi, mint a legfölül látható.

Share This Story

Get our newsletter