Tov√°bb√° a savany√ļs√°got szab√°lyoz√≥ tejsavat, a mal√°takivonatot √©s a napraforg√≥lecitint sem. De ne legy√∂nk igazs√°gtalanok: van benne kov√°sz, term√©szetes kov√°sz √©s kov√°szmag is, sŇĎt BL 80-as b√ļzalisztet √©s rozslisztet is tartalmaz. √Ėsszefutottam vele, gyorsteszteltem reggelire.

Nemzet√ľnk Kenyere a nemzet fogathajt√≥i √°ltal p√∂rgetett CBA saj√°t m√°rk√°s term√©ke, amely elŇĎre szeletelt-csomagolt form√°ban is a v√°s√°rl√≥k kosar√°ba √©s asztal√°ra ker√ľlhet. A 750 gramm nem √©rtelmetlen kiszerel√©s, van, hogy a f√©l kil√≥ kev√©s, a kil√≥ meg mindig sok. A szeletek kiss√© v√©konyabbak a kellet√©n√©l, a magyar keny√©rszeletel√©s-kult√ļra √°ltal√°nos probl√©m√°ja jelen esetben is fel√ľti kornyadt fej√©t. A v√©kony szeletek ismert h√°tul√ľtŇĎje, hogy a keny√©r pir√≠t√≥sk√©nt t√∂rt√©nŇĎ alkalmaz√°sa sor√°n minden tartalom elv√©sz, szimpla k√©reg marad belŇĎl√ľk, b√©l n√©lk√ľl, egyfajta csipsz, hogy √ļgy mondjam, √©s ez nem mindig √©lvezetes.

Nemzet√ľnk Kenyere mindazon√°ltal a v√°rtn√°l m√©gis eleg√°nsabban j√°tssza ki a pir√≠t√≥scsapd√°t, az aktus ut√°n √©pp annyi puhas√°g marad bel√ľl ‚Äď ha b√°rmifajta √≠zek nem is ‚Äď, hogy a finoman r√°kent-olvasztott vajjal √©s a szint√©n elŇĎre csomagolt f√ľst√∂lt kacsamellel fogyaszthat√≥, mi t√∂bb, m√°r-m√°r kellemes √∂sszhat√°st √©rjen el.

Azonban elŇĎreszaladtam: Nemzet√ľnk Kenyer√©t elŇĎbb adjuszt√°latlan √°llapot√°ban vettem k√©pzeletbeli g√≥rcs√∂vem al√°. H√©ja sz√©p s√∂t√©tbarna, belseje egy eg√©szs√©ges √°rnyalattal komolyabb a feh√©rn√©l, bizony√°ra a rozsliszt j√≥t√©kony koloriz√°l√≥ hat√°sa miatt. Megt√∂rve nem hullik-morzs√°l√≥dik. √Ām hi√°ba friss m√©g, az ide√°lisn√°l sz√°razabb, h√°t igen, az elŇĎre szeletelts√©g √°tka. Illata enyh√©n savanyk√°s, √≠ze semleges. Egzotikus, k√ľl√∂nleges jegyeket ‚Äď sem kellemeseket, sem kellemetleneket ‚Äď t√∂bbsz√∂ri visszak√≥stol√°s ut√°n sem fedeztem fel.

√Ėsszbenyom√°s: Nemzet√ľnk Kenyere kor√°ntsem ehetetlen, egyszersmind √ļjabb, halad√©ktalanul abszolv√°land√≥ v√°s√°rl√°sra sem √∂szt√∂k√©l. Karaktere semleges. Nemzet√ľnk Kenyere v√©gsŇĎ soron olyan, mint nemzet√ľnk, teh√°t a maga m√≥dj√°n kifejezi nemzet√ľnk l√©nyeg√©t: amennyiben √°tlagosan magyar.

Advertisement

Nemzet√ľnk Kenyere nem √ļjdons√°g a piacon, noha j√≥magam most tal√°lkoztam vele elŇĎsz√∂r. Hogy mi√©rt csak most ‚Äď t√ļl azon, hogy a CBA-ban technikai okok miatt ritk√°n szoktam v√°s√°rolni ‚Äď, arra is van magyar√°zat. A Var√°nusz blog m√°r h√°rom √©ve is dohogott amiatt, hogy hogyhogy nincs Nemzet√ľnk Kenyer√©nek l√©tez√©s√©rŇĎl hangzatos bejelent√©s? Na ez√©rt.

Tartalmilag részint csatlakozom (a hogyhogy nincshez), részint megértem (hogy nincs).