Aradon tartóztatták le Lehel Marcel Lázárt, aki betört a Bush család postafiókjaiba és leleplezte a román képviselőnőt, aki beleszeretett Colin Powellbe. Vesztére meghekkelte a román kémfőnök mailjét is. Nem kellett volna.

E pillanatban a 42 éves, frissen letartóztatott aradi extaxis, Lehel talán a leghíresebb magyar a világon. Guccifer néven lett híres, miután feltörte egy rakás amerikai és román politikus meg hollywoodi színész postafiókját, és tényleg nem akárkikét.

A fiatalabbik Bush elnök lányának mailboxából például megszerezte az exelnök festményeit és leveleit, de betört Colin Powellhez is. Innen került ki a legviccesebb közép-európai szerelmi történet is.

Advertisement

Powell ugyanis titokban szexmailezést folytatott Corinna Cretu román EP-képviselőnővel, aki kádban fürdős és bikinis képeket küldött neki olyan szövegekkel, hogy te voltál életem szerelme. Cretu kezdő diplomataként találkozott előszöt a volt amerikai külügyminiszterrel. Powell kénytelen volt bevallani a levelezést, de tagadta, hogy dugtak volna.

Advertisement

Lehel feltörte a Szex és New Yorkot író Candace Bushnell és Steve Martin színész levelezését is, legutolsó dobása a brit Downtown Abbey tévésorozatot író Juilan Fellowes gépére való betörés volt, amikor hat hónappal az adás előtt sikerült megszereznie a záró epizód forgatókönyvét. És akkor karakter volt, hogy nem szpojlerezte el, hanem megtartotta magának!

Az aradi férfinek nem ez az első lebukása, nemrég három év felfüggeszetttet kapott hasonló betörésekért. Most azért bukott le, mert nem bírt magával, és belenézett George Maior román kémfőnök levelei közé is, ami után nem sokkal el is kapták.

(via Gawker)