Illustration for article titled Németh Szilárd azonnal kérjen bocsánatot a betegeskedő Kovács Bélától!

Ha jól értem, a Jobbik szerint a Fidesz rezsicsökkentési és KGB-ügyi szakértője a felelős azért, hogy a kémgyanúba keveredett politikus tegnap rosszul lett és kórházba került.

Advertisement

Németh Szilárd ma sajtótájékoztatón görgette tovább a sztorit – amelynek eddig Vona Gábor faképnél hagyása volt a legmókásabb leágazása –, és ennek keretében egyáltalán nem kímélte a betegeskedő jobbikost. Olyanokat mondott például, hogy Kovács Béla megszökött a sajtó elől, és azóta sem lehet tudni, hogy hová lett.

Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő szerint ez rettenetes, és "nagyon-nagyon szégyellje magát Németh Szilárd, mindennek, de mindennek a legalja amit ő művelt", hiszen "ahogy Kovács Béla most van, mind a Fidesz szégyene, a Fidesz mocskossága".

Mirkóczki felkérte továbbá a sajtó munkatársait, hogy ne nyomozzanak Kovács holléte után, legyen elég annyi, hogy egy magyarországi kórházban van, és további kampányprogramja – hétfő este a rosszullét miatt elmaradt a szegedi fellépése – az orvosok döntésétől függ. Mi ezt megértjük és nem nyomozunk, sőt jobbulást is kívánunk, hiszen az egészséges kémeket sokkal jobban szeretjük a beteg kémeknél.

Advertisement

Mindazonáltal ebben a pillanatban nem látjuk halálbiztosnak, hogy Kovács Béla ott marad a Jobbik EP-listájának előkelő helyén. Arra a kérésre ugyanis, hogy mi történik, ha az állítólagos kém egészségi állapota miatt visszalép a jelöltségtől, Mirkóczki kézzel-lábbal tiltakozás helyett azt felelte, ez a párt elnökségének kompetenciájába tartozik.

Persze gondolom, ehhez még Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinnak is lesz egy-két szava.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter