This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Németh rezsibiztos feljelentést tett, rajtam keresnek egy Tumblr-felhasználót

Illustration for article titled ​Németh rezsibiztos feljelentést tett, rajtam keresnek egy Tumblr-felhasználót

Már megint hisztis politikusok piti ügyei foglaják e a nyomozó ügyészséget. Most a rezsibiztos "meghamisított" vagyonbevallása a téma. Íme az elutasító levél, amit az ügyésznek írtam. Tovább folyik a Részeg Bróker-gate!

Advertisement

Levelet kaptam az előbb egy ügyésztől, ebből derült ki, hogy a Lázár János-féle kommentelőmegfélemlítési ügyhöz hasonlóan megint itt egy politikus, aki büntetőjogi eszközökkel lép fel a netezőkkel szemben, totál feleslegesen pazarolva a bűnüldöző szervek munkaidejét.

Advertisement

A korábbi posztomban benne a sztori, most tényleg dióhéjban:

Advertisement

Mesterházy Attila, vagyis nyilván a stábja január elején kiposztolt a Facebookjára egy netes grafikát, amin Németh rezsibiztos, illetve a képviselői vagyonbevallásának egy részlete volt látható, illetve az "egy viszonylag kis kertes házban lakunk Királyerdőben" mondat. Németh ezen kiborult, mondván ez hamisítás, hiszen neki nem a háza 539 négyzetméteres, ahogy az a bevallásrészleten látszik, hanem a ház + a telek ekkora, ami egész más tészta. A Cink meg megírta, hogy a Mesterházy által posztolt kép egy decemberi tumblres posztban szereplő grafika volt, és a szerző tutira nem akart hamisítani, hiszen azt a szöveget írta a kép mellé, hogy "gondolom a kerttel együtt 539". Vagyis maximum annyi történt, hogy Mesterházy stábja béna volt, kaptak egy képet valakitől és nem ellenőrizték egy gyors Google-kereséssel a forrást, hanem kiposztolták iziben. Maga az MSZP-elnök is ezt gondolhatta, hiszen telefonon bocsánatot kért Némethtől, és leszedte a bejegyzését.

(Szomorú következmény volt, hogy Részeg Bróker, az egyik legviccesebb Photoshop-mágus a cicaharc kirobbanásakor törölte magát a Tumblrről.)

Advertisement

Azt hitted, ennél jobban nem lehet egy ennyire piti ügy végére járni? Hát jó nagyot tévedtél. Velem együtt.

Most tudtam meg ugyanis, hogy abszolúte nyomoznak az ügyben, a te meg az én pénzemet égetve egy túlmozgásos kormánykáder miatt.

Advertisement

Íme a válaszom az ügyész levelére, amiben elkérték a Részeg Bróker felhasználóval folytatott teljes levelezésemet:

Tisztelt ügyész úr,

újságíróként a legvégsőkig védeném minden forrásomat, így őszintén szólva akkor sem árulék el semmit Részeg Bróker felhasználóról, ha tudnék róla bármit.

De hála istennek még ezzel a dilemmával sem kell megküzdenem, és nem kell hazudnom Önnek. Részegbrókert ugyanis nemhogy a való életben nem ismerem, de még mailcímem se volt hozzá soha. Kizárólag a Tumblr-es posztjait ismertem, egy idő múlva követni kezdtem - mármint a szó mikroblogos értelmében, nem pedig az utcán - és néhányszor üzenetet váltottunk a Tumblr rendszerén belül, tehát nem emailben.

Most az Ön kedvéért megnéztem, és úgy látom, hogy ha egy felhasználó törli a Tumblr-blogját, akkor a vele váltott üzenetek is törlődnek, mert azt a párat sem találtam meg tőle.

Én ugye nem vagyok se inge, se gatyája, se védőügyvédje RB-nek, de azt nem egészen értem, hogy miért őt keresik ebben az ügyben. Hiszen, mint az az én írásomból is kiderült, Részeg Bróker eredeti posztjában, amiben Németh Szilárd publikus felületről leszedett vagyonbevallásának egy részlete szerepelt, a következő szöveg állt a kép alatt:

gondolom a kerttel együtt 539

Mármint 539 négyzetméter. Vagyis az eredeti poszt szerzőjében fel sem merülhetett, hogy tendenciózusan meghamisítsa a vagyonbevallást vagy rossz hírbe keverje Németh Szilárdot, hiszen ő maga írta bele a bejegyzésbe, hogy Némethnek nem a háza, hanem a háza + kertje ekkora. Nekem azt írta, hogy a bevallási ív egyik pontját feleslegesnek érezte, ezért szedte ki a képből. Akkor sem volt okom kételkedni ebben, hiszen ha sanda szándéka lett volna, garantáltan nem írja oda mellé, amit odaírt.

Most jut eszembe hogy volt egy másik kérdése, hogy mikor találtam a posztot a Tumblr-en. Erre nem emlékszem egyáltalán, de mivel követtem Részeg Brókert, feltehetőleg percekkel azután már láttam, hogy kitette. Amikor január elején Németh hamisítással vádolta meg Mesterházy Attilát, beugrott, hogy valamikor láttuk már ez,t és szerkesztőségben közös munkával hamar előástuk a posztot. Előszöt nem is értettem, miért foglalkozik ilyen piszlicsáré ügyekkel a Központi Nyomozó Főügyészség, aztán rájöttem, hogy ha képviselő indítja az eljárást, Önöknek kell hivatalból eljárniuk.

Őszintén sajnálom, hogy ilyenekkel kell töltenie a munkaideje egy részét.

üdvözlettel:

Szily László

Share This Story

Get our newsletter