This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Németh Lászlóné letárgyalta a magyar-azeri X-szárnyú űrszázadot!

Kipróbálunk egy új sorozatot: változtatás nélkül posztolok be sajtóközleményeket, hadd lássa mindenki, hogyan kommunikálnak a kormányok és a cégek, illetve hogy a bikjkfanyelv és a megkínzott mondatok mégis milyen vicces dolgokról képesek árulkodni. Sorozatunkat ki más nyitná meg, mint Németh Lászlóné világűrfejlesztési miniszter, aki a Naprendszer leendő nagyhatalmában, Azerbajdzsánban járt, és olyan szorosra fűzte a viszont a kulcsterületeken, hogy azt Jabba sem tudná kettévágatni, pedig neki híresen jó kapcsolatai vannak. Amíg megépül az X-szárnyú vadászokból álló csapásmérő erő, Némethné szupersztrádát épít, hogy az időt száguldozással tölthessük.

KÖZLEMÉNY

Németh Lászlóné Azerbajdzsánban tárgyalt

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az azeri társtárcák vezetőivel találkozott és a Világgazdasági Fórum konferenciáján vett részt 2013. április 6-7-én, Bakuban.

Ali Mohammed oglu Abbasov kommunikációs és információtechnológiai, valamint Natig Aliyev ipari és energetikai miniszterrel az ágazati együttműködési lehetőségeket tekintették át. Németh Lászlóné az elektronikus kormányzati rendszer kiépítése és a szélessávú lefedettség növelése terén felhalmozott komoly magyar tapasztalatok megosztását javasolta. A miniszter jelezte, hogy Magyarország nyitott a közös fejlesztésekre az űriparban és a részvételre az azeri fél által kezdeményezett Transz-Eurázsiai Információs Szupersztráda megvalósításában. Az Európa és Kína között tervezett nagysebességű összeköttetés hozzájárulhat a globális internet kapcsolatok biztonságához.

Németh Lászlóné egyeztetésükön arról biztosította Sahin Musztafajev gazdaságfejlesztési minisztert, az együttműködési kormányközi bizottság azeri társelnökét, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelten kezeli a kétoldalú kapcsolatok erősítését. A stratégiai partnerség kiváló terepei lehetnek a magyar szaktárca felelősségi körébe tartozó energetikai, infokommunikációs és közlekedési-infrastruktúrafejlesztési ügyek. A miniszteri látogatás során a két ország légügyi hatóságainak vezetői egyetértési nyilatkozatot írtak alá. A dokumentum kölcsönös elfogadásával megteremtődtek a Magyarország és Azerbajdzsán közötti, menetrend szerinti légi közlekedés jogi alapjai.

A magyar miniszter a találkozókat követően részt vett a Világgazdasági Fórum (WEF) Stratégiai párbeszéd a Dél-Kaukázus és Közép-Ázsia jövőjéről c. nemzetközi konferenciáján is.

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter