This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nemcsak az öltözék, a testszagod is meg lesz szabva a Kaposvári Egyetemen

Illustration for article titled Nemcsak az öltözék, a testszagod is meg lesz szabva a Kaposvári Egyetemen

A Cink megtalálta a lázadás útját a dress code ellen: Szávai imám elfelejtette betiltani a zárt, színes műanyag cipőket.

Advertisement

Hatalmas felzúdulást kelettt, hogy a Somogyi Kalifátus leghíresebb egyeteme, a kaposvári szigorú öltözködési kódexet vezetett be, ami nemcsak az intézmény oktatóinak, de a diákoknak is kötelező. A legtöbb hír az alapokkal foglalkozik, úgymint a rövidnadrág, a miniszoknya és az összes szandál- és papucsféle teljes betiltása vagy hogy a lányoknak kötelező kosztümben vizsgázniuk. Mi most megporóbáljuk értelmezni Szávai Ferenc rektor-mullah részletes utasításait, hátha kiderül, mi áll emögött.

Izgalmas például megnézni, miben térnek el a férfi oktatók és diákok lehetőségei az átlagos tantási napokon. Első blikkre ugyanazt kell hordaniuk: inget vagy pólót zárt cipővel. De a diákoknak szabad gallér nélküli pólót hordaniuk, míg a tanároknál csak galléros jöhet szóba. És az is óriási különbség, hogy egy tanár csak a ruhájához illó színű zárt cipőt húzhat, a diák viszont bármilyent. Kedves kaposvári fiúk, azt hiszem, meg is van az első kiskapu. Aki nem akar beállni a sorba, az legalisan hordhat bármilyen színű és mintájú cipőt! Ja és még egy. Szávai mullah elfelejtette odaírni, hogy bőr, így jogszerűen villoghatsz bármilyen lakkozott, csillogó plasztikcipőben, a lényeg hogy ne látszódjanak a lábujjaid meg a rüsztöd. Akinek van egy csöpp esze, az most nyit extrémedzőcipő-boltot a kampusz bejáratánál.

Advertisement

Látszik, hogy az Imám sokkal jobban otthon van az öltönyviselésben, a férfiak vizsgákon és hivatalos rendezvényeken hordandó ruházatánál ugyanis elkerülte a csapdát, és beleírta hogy nyakkendő csak klasszikus lehet, csírájában elfojtva minden rajzfilmfigurás nyakkendő általi néma lázadást. Érdekes elem, hogy Kaposváron sötét öktönyhöz ezentúl csak világos inget szabad húzni, ami nagyon helyes, mert nem macskazabáló köcsög digók vagyunk, hogy alkalomadtán feketét hordjunk feketével, hanem rendes pannon tálibok.

A csajoknál érdekes módon tökmindegy, hogy oktatnak vagy tanulnak, nekik egy büroszexfilmhez kell öltözniük, rendes szoknya/nadrággal vagy kosztümmel. A rektor valamiért nem kedveli a sötét árnyalattal fedett felsőtestet, így csak világos blúzt szabad viselni, a sötétkék blúz mondjuk tényleg majdnem ugyanaz, mint a nyilvános kúrás a főtéren.

Advertisement

Azt viszont főleg a lányok szívják meg, hogy tilos lett a túlzott parfüm és az erős smink. Szeretném hinni, hogy tényleg lesznek hivatásos orrok a bejáratnál szeptembertől! És honnantól számít erősnek egy smink. Ha szkanderben le tudja nyomni Szávai Ferencet? Nemsokára kiderül!

Illustration for article titled Nemcsak az öltözék, a testszagod is meg lesz szabva a Kaposvári Egyetemen
Advertisement
Illustration for article titled Nemcsak az öltözék, a testszagod is meg lesz szabva a Kaposvári Egyetemen

Share This Story

Get our newsletter