A vilĂĄgtörtĂ©nelem mĂĄsodik hatlĂĄbĂș polipjĂĄt talĂĄlta meg egy GörögorszĂĄgban nyaralĂł amerikai csalĂĄd. SzĂ©tvertĂ©k a betonon, megsĂŒtöttĂ©k, megettĂ©k, aztĂĄn elkezdtek gyanakodni, hogy ez nem egy közönsĂ©ges polip volt. ElƑbb kellett volna gondolkodni.

Eleve ĂĄlomsztori, hĂĄt mĂ©g ha tudjuk, hogy a csalĂĄdfƑt Labros Hydrasnak hĂ­vtĂĄk. A görög szĂĄrmazĂĄsĂș amerikai csalĂĄd Ă©vek Ăłta GörögorszĂĄgban nyaral, bĂșvĂĄrkodik, Ă©s ha polipot fog, helyi szokĂĄs szerint pĂ©pesre veri a köveken, majd megsĂŒti. Pont ez törtĂ©nt most is, csakhogy a polipnak hat karja volt. ElvittĂ©k egy Ă©tterembe, ahol a szakĂĄcs az ĂĄllat ritkasĂĄga miatt nem volt hajlandĂł megcsinĂĄlni. Erre Hydras fogta magĂĄt Ă©s megsĂŒtötte Ƒ, a folyamat minden fĂĄzisĂĄt fotĂłkon lefotĂłzva. A vacsora utĂĄn a csalĂĄdfƑ megkereste egy biolĂłgus ismerƑsĂ©t, ekkor jött a döbbenet. Az emberisĂ©g törtĂ©netĂ©ben eddig dokumentĂĄltan egy darab hatospolipot talĂĄltak, a walesi partoknĂĄl, maleiyket egy idƑre kiĂĄllĂ­trottak a blackpooli akvĂĄriumban, majd szabadon engedtek.

Hydras most bƱnbĂĄnattĂłl szenved, szĂ©gyenkezve nyilatkozik Ă©s azzal magyarĂĄzza a dolgot, hogy a Pelion fĂ©lszigeten nem volt internet, Ă­gy csak kĂ©sƑbb tudott informĂĄlĂłdni. Olyan Ă­ze volt, mint egy ĂĄtlagos polipnak, de borzasztĂłan Ă©rzem magam miatta - mondta a fĂ©rfi, aki most kĂ©tsĂ©gbeesetten prĂłbĂĄlja felvenni a kapcsolatot görög tengebiolĂłgusokkal, hogy minĂ©l több rĂ©szletet el tudjon mesĂ©lni nekik a hatlĂĄbĂș polip utolsĂł perceirƑl.