Amerika-barát keménydrogos körökben az utolsó pillanatig élt a remény, hogy a Matolcsy György által aláírt első bankjegyen a jegybankelnök METH-nak olvasható szignója lesz rajta. Most feltettek egy példányt a Vaterára és kiderült, György a drogok helyett a kisfiúkat választotta.

Advertisement

Matolcsy György a névaláírás kamáleonja. Csak amióta ismerjük, volt sima vízszintes vonás és metamfetaminra utaló, kiolvasható szó is a szignója. Aztán arról érkeztek hírek, hogy MNB-elnökké választása táján már gyakorolni kezdte az új, a pénzekre sok-sok évre rákerülő verziót. A pénzeket kinyomtatták, sőt a Vaterán már árulnak is egy ilyen kétezrest, éppen hét darab nem-matolcsys kétezres áráért. A fanyalgók figyelmébe ajánlanám, hogy pusztán a mester nevének feltüntetése meghétszerezte a magyar forint értékét!

A rajta levő aláírás a kiolvasható iskolába tartozik, én Matyi-nak olvasom. Ugyanez így nézett ki a Meth-korszakban:

Advertisement

Aranyos koncepció, felidézi a magának való kisfiút, aki az íróasztala mögött arról ábrándozott, hogy egy nap focivilágbajnok lesz, vagy rock and roll énekes, vagy csókkirály, vagy rákkkutató, vagy ha egyik sem, legalább megadóztatja a pénzkivételt az automatákból.

[via nyuzrum]

Share This Story

Get our newsletter