Illustration for article titled Áder nem tudta megkopasztani Vágvölgyit a katonasztori miatt

A Cink úgy tudja, megvan az ítélet az utóbbi idők legfurcsább perében. Az Indexet felmentették, Vágvölgyi András 50 ezret fizethet, amiért azt terjesztette, hogy a köztársasági elnök részegen lövöldözött katonakorában.

Advertisement

A totális humortalanság vicces megnyilvánulása volt Áder János köztársasági elnök húzása.

Advertisement

A sztori azzal kezdődött, hogy miután az akkor még Orbán-csahos Hír Tv kezdett jelentéktelen "bűnöket" előásni az akkor éppen sikeres tüntetések szervezőinek korábbi életéből, a Facebookon kedveshírtv néven mozgalom indult. A résztvevők pitiáner vagy vicces bűnöket vallottak meg a saját múltjukból, mintegy feljelentve magukat a tévénél.

Vágvölgyi a saját posztjában egy sorkatonság alatti, sorakozón történt szivarozást vallott be. Az anekdotázás közben azt is megemlítette, hogy a fogdán találkozott Áder János sorkatonával, aki állítólag azért volt bent, mert részegen lövöldözött őrségben.

Advertisement

Az Index ezt cikkben hozta le, amire Áder egy olyan – elsőre viccelődőnek tűnő hangú – közleményben reagált, hogy akkor azt hittem, direkt rokonszenvezik Vágvölgyivel, akivel ettől függetlenül is ezeréves ismerősök. Az írást annak ellenére tréfás kvaterkázásként értelmeztem, hogy a végén Áder azt írta, elégtételt kér, és beperli az Indexet és Vágvölgyit is. A lap beperlése vágvölgyiénél is érthetetlenebb volt, hiszen az Index cikkében kifejezetten kiemelte, hogy a részegen lövöldözés súlyos bűncselekménynek számított akkoriban, így életszerűtlen, hogy azt Áder laktanyafogsággal megúszta volna.

Hamar kiderült, hogy semmi vicc nem volt, Áder perel.

Advertisement

Úgy tudom, most ért véget az elsőfokú tárgyalás, ahol az Index elleni keresetet elutasították. Vágvölgyitől egymillió forintot követelt a köztársasági elnök, ötvenezret ítéltek meg neki.

Vágvölgyit még nem értem el, egy közös barátunk a hírt ennyivel kommentálta:

Ennyit nekem is megért volna.

A Magyar Narancs egykori főszerkesztője korábban azt nyilatkozta, ha veszít, segélykonckertet szervez. Remélem, az 50 ezer kedvéért is megteszi!

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter