Elkezd√ľnk itt a Cinken egy szelekt√≠v, szubjekt√≠v programaj√°nl√≥t, amiben Eros Ramazotti-koncert biztos nem lesz, de egy csom√≥ urb√°nus √©s √©rdekes rendezv√©ny igen. Koncertek, v√°s√°rok, ki√°ll√≠t√°sok, egy√©b sz√≥rakoztat√≥ dolgok. Ha valamit kihagytunk, √≠rj√°tok meg kommentben!

SZOMBAT

6. Gardrób Közösségi Ruhavásár

M√°r elkezdŇĎd√∂tt, de m√©g elkaphatj√°tok a ruhav√°s√°rt az Akv√°riumban. A l√©nyeg az, hogy bevihetsz rengeteg cuccot √©s ott √°rulhatod, amennyi√©rt csak szeretn√©d. √Čn ismerek olyat, aki innen vett pul√≥vert √©s csak akkor hittem el, amikor h√°romszor ism√©telte. A jelentkez√©sek a helyek√©rt m√°r lez√°rultak, √ļgyhogy csak vevŇĎk√©nt lehet menni.

Advertisement

Hol: Akv√°rium

Mikor: 11:00-16:00

Advertisement

√ČLESZTŇź Megnyit√≥ H√©tv√©ge

Tegnap nyitott meg Budapest elsŇĎ, k√©zmŇĪves s√∂r√∂ket √°rus√≠t√≥ romkocsm√°ja, ami l√°ssuk be, egy olyan sz√≥√∂sszet√©tel, amitŇĎl egyeseket kir√°z a hideg, m√°sok meg eldobj√°k az otthoni s√∂rlap√°tjukat √©s rohannak a TŇĪzolt√≥ utc√°ba. A h√©tv√©ge tele van s√∂r√∂s rendezv√©nyekkel, ma p√©ld√°ul d√©lut√°n 4-tŇĎl K√°lvin-Corvin s√∂rs√©ta lesz a, ak√°rmit is jelentsen ez, illetve este 6-t√≥l s√∂rpremier.

Advertisement

Hol: √ČlesztŇĎ (TŇĪzolt√≥ utca 22.)

Mikor: egész hétvégén

Advertisement

Handmade Piac és Design Vásár

Azaz kábé a WAMP és egy bolhapiac keveréke. A sajtószöveg szerint fergeteges lesz, már amennyire egy ilyen dolog fergeteges lehet.

Advertisement

Hol: Sufni G'ART'N (Ak√°cfa utca 47.)

Mikor: 13:00-19:00

Advertisement

Bolhapiac

Ez viszont m√°r t√©nyleg egy bolhapiac. A Facebook-oldal√°n az elsŇĎ √°rus azt √≠rja, hogy "nagyon magas rezg√©ssel, bizarr t√°rgyakkal √©s sosem l√°tott fesz√ľletekkel v√°rjuk kedves v√°s√°rl√≥inkat!", √ļgyhogy ha valaki csak egy bolhapiacra szeretne elmenni szombaton, lehet, hogy ezt kellene megc√©loznia.

Advertisement

Hol: M√ľszi (Blaha Lujza t√©r 1., Corvin √°ruh√°z 3. emelet)

Mikor: 15:00-18:00

Advertisement

kolor @ KŇźFEJTŇź

Nem el√©g, hogy a KOLORral megny√≠lt a belv√°ros egyik legCOOLabb √ļj helye, de most m√°r ilyen vag√°ny dolgokat is csin√°lnak, hogy a t√°rnoki kŇĎfejtŇĎbe rendeznek bulikat! Ňźr√ľlet, mi lesz a k√∂vetkezŇĎ, gerillakoncertek a Bazilika kupol√°j√°ban? Buszok f√©l√≥r√°nk√©nt indulnak az Akv√°rium elŇĎl, de kedvezm√©nyes taxival is mehettek. A kŇĎfejtŇĎben magyar DJ-k fognak fŇĎleg fell√©pni, de az este szuperszt√°rja Egyptian Lover lesz, aki m√©g a nyolcvanas √©vekben hegesztett olyan instrument√°lis hiphop sz√°mokat, amikn√©l m√©g nem a blingbling volt a l√©nyeg, hanem a Kraftwerk √©s a detroiti techno.

Hol: T√°rnok, √öjhegyi √ļt

Mikor: 19:00-

Bel√©pŇĎ: regisztr√°ci√≥ n√©lk√ľl vagy helysz√≠nen 2500 HUF

Advertisement

Laurel Halo, Andy Stott

A Traf√≥ban elindult egy √ļj elektronikus zenei koncertsorozat, elsŇĎk√©nt a sz√©tt√∂rt techn√≥t j√°tssz√≥ Andy Stott √©s a kicsit csavarosabb elektronik√°t j√°tssz√≥ Laurel Hal√≥t hozt√°k el. Mindk√©t fell√©pŇĎ hatalmas kritikai kedvenc, √ļgyhogy el√©g nagy sz√°m, hogy Budapesten vannak.

Hol: Trafó

Mikor: 20:00

Bel√©pŇĎ: 2800 HUF

Advertisement

Tensnake

Tensnake zen√©j√©t k√∂r√ľlbel√ľl √ļgy kell elk√©pzelni, mintha valaki egy nagy √ľstben √∂sszeolvasztotta a leggejlebb diszk√≥t a legrafin√°ltabb house zen√©vel. Ez rettenetesen hangzik, tudom, de m√°shogy egyszerŇĪen nem megy. Vagy meg lehet hallgatni egy sz√°m√°t, az is biztos seg√≠t.

Hol: A38

Mikor: 23:30

Bel√©pŇĎ: 3500 HUF

VAS√ĀRNAP

Advertisement

VELETECH Informatikai kiállítás

Ahogy a neve is mutatja, egy csomó számítógépes és informatikai cég fog kiállítani a Millenárison, lesz modding verseny meg gondolom egy csomó repiajándék annak, aki kimegy.

Advertisement

Hol: Millen√°ris B √©p√ľlet,

Mikor: 10:00-18:00

Bel√©pŇĎ: 800 HUF (14 √©v alatt √©s 60 felett ingyenes)

Advertisement

XIX. Országos Lemezbörze és Dj Simogató

Most olvastam, hogy az idei volt az egyik legsikeresebb Lemezboltok napja, t√∂bb lemezt adtak el, mint eddig b√°rmelyik alkalommal, r√°ad√°sul megnŇĎtt a vinyl-lemezek elad√°sa is. Ha valakiben √©g a bŇĪntudat, hogy nem vett egy nagylemezt sem m√ļlt h√©tv√©g√©n, az olthatja egy kicsit azzal, hogy elmegy az Akv√°riumba, vesz egy haszn√°lt prog-rock lemezt √©s megsimogat egy DJ-t.

Advertisement

Hol: Akv√°rium

Mikor: 14:00

Advertisement

Budapest Barangoló - Újlipótváros

"A Budapest Barangol√≥ egy rendhagy√≥, interakt√≠v v√°rosismereti verseny, amelyet idŇĎrŇĎl idŇĎre m√°s √©s m√°s tematik√°val, m√°s v√°rosr√©szben rendez√ľnk meg. Egyszerre v√°rosn√©z√©s, csapatmunka √©s verseny! √ćgy olyan t√ļr√°n vehettek r√©szt, ahol idegenvezetŇĎ n√©lk√ľl, saj√°t magatok ismerhetitek meg a v√°ros rejtett zugait, eddig ismeretlen vagy ismertnek v√©lt ter√ľleteit, t√∂rt√©neteit. A versenyben 2-5 fŇĎs csapatok indulnak, hogy feladv√°nyr√≥l feladv√°nyra haladva, egy fokozatosan kirajzol√≥d√≥ √ļtvonal ment√©n t√©rk√©pezz√©k fel a l√°tnival√≥kat." Enn√©l jobban √©n sem tudn√°m megmondani.

Advertisement

Hol: KINO mozi

Mikor: 15:00-17:00

Advertisement

Elsz√°ll a Sir√°ly!

A Sir√°lyt kipaterolt√°k a Kir√°ly utc√°b√≥l, most m√°r tudjuk, hogy az √ļj helye a Vas utcai Roham lesz, ami k√©t-h√°rom √©ve a legjobb olcs√≥ koncertk√∂zpont volt Budapesten, azt√°n az ut√≥bbi √©vekben kicsit mintha mindenki elfelejtette volna. De majd most. A Sir√°ly arra sz√≥l√≠tott fel minden rajong√≥t, hogy vas√°rnap este menjenek a r√©gi hely el√©, ahonnan diadalittasan √°t fognak menni az √ļjhoz. Ott pedig kezdŇĎdhet a nyit√≥buli, ami elŇĎrel√°that√≥lag hajnalig fog tartani √©s elŇĎrel√°that√≥lag egy csom√≥ lakoss√°gi feljelent√©st j√≥solok neki m√°r most.

Advertisement

Hol: Sir√°ly (Kir√°ly u. 50.)

Mikor: 17:00-