Mit csinálj ebben a szép időben? Hétvégi programajánló

Elkezdünk itt a Cinken egy szelektív, szubjektív programajánlót, amiben Eros Ramazotti-koncert biztos nem lesz, de egy csomó urbánus és érdekes rendezvény igen. Koncertek, vásárok, kiállítások, egyéb szórakoztató dolgok. Ha valamit kihagytunk, írjátok meg kommentben!

SZOMBAT

Advertisement

6. Gardrób Közösségi Ruhavásár

Már elkezdődött, de még elkaphatjátok a ruhavásárt az Akváriumban. A lényeg az, hogy bevihetsz rengeteg cuccot és ott árulhatod, amennyiért csak szeretnéd. Én ismerek olyat, aki innen vett pulóvert és csak akkor hittem el, amikor háromszor ismételte. A jelentkezések a helyekért már lezárultak, úgyhogy csak vevőként lehet menni.

Hol: Akvárium

Mikor: 11:00-16:00

Advertisement

ÉLESZTŐ Megnyitó Hétvége

Tegnap nyitott meg Budapest első, kézműves söröket árusító romkocsmája, ami lássuk be, egy olyan szóösszetétel, amitől egyeseket kiráz a hideg, mások meg eldobják az otthoni sörlapátjukat és rohannak a Tűzoltó utcába. A hétvége tele van sörös rendezvényekkel, ma például délután 4-től Kálvin-Corvin sörséta lesz a, akármit is jelentsen ez, illetve este 6-tól sörpremier.

Advertisement

Hol: Élesztő (Tűzoltó utca 22.)

Mikor: egész hétvégén

Advertisement

Handmade Piac és Design Vásár

Azaz kábé a WAMP és egy bolhapiac keveréke. A sajtószöveg szerint fergeteges lesz, már amennyire egy ilyen dolog fergeteges lehet.

Advertisement

Hol: Sufni G'ART'N (Akácfa utca 47.)

Mikor: 13:00-19:00

Advertisement

Bolhapiac

Ez viszont már tényleg egy bolhapiac. A Facebook-oldalán az első árus azt írja, hogy "nagyon magas rezgéssel, bizarr tárgyakkal és sosem látott feszületekkel várjuk kedves vásárlóinkat!", úgyhogy ha valaki csak egy bolhapiacra szeretne elmenni szombaton, lehet, hogy ezt kellene megcéloznia.

Advertisement

Hol: Müszi (Blaha Lujza tér 1., Corvin áruház 3. emelet)

Mikor: 15:00-18:00

Advertisement

kolor @ KŐFEJTŐ

Nem elég, hogy a KOLORral megnyílt a belváros egyik legCOOLabb új helye, de most már ilyen vagány dolgokat is csinálnak, hogy a tárnoki kőfejtőbe rendeznek bulikat! Őrület, mi lesz a következő, gerillakoncertek a Bazilika kupolájában? Buszok félóránként indulnak az Akvárium elől, de kedvezményes taxival is mehettek. A kőfejtőben magyar DJ-k fognak főleg fellépni, de az este szupersztárja Egyptian Lover lesz, aki még a nyolcvanas években hegesztett olyan instrumentális hiphop számokat, amiknél még nem a blingbling volt a lényeg, hanem a Kraftwerk és a detroiti techno.

Hol: Tárnok, Újhegyi út

Mikor: 19:00-

Belépő: regisztráció nélkül vagy helyszínen 2500 HUF

Advertisement

Laurel Halo, Andy Stott

A Trafóban elindult egy új elektronikus zenei koncertsorozat, elsőként a széttört technót játsszó Andy Stott és a kicsit csavarosabb elektronikát játsszó Laurel Halót hozták el. Mindkét fellépő hatalmas kritikai kedvenc, úgyhogy elég nagy szám, hogy Budapesten vannak.

Hol: Trafó

Mikor: 20:00

Belépő: 2800 HUF

Advertisement

Tensnake

Tensnake zenéjét körülbelül úgy kell elképzelni, mintha valaki egy nagy üstben összeolvasztotta a leggejlebb diszkót a legrafináltabb house zenével. Ez rettenetesen hangzik, tudom, de máshogy egyszerűen nem megy. Vagy meg lehet hallgatni egy számát, az is biztos segít.

Hol: A38

Mikor: 23:30

Belépő: 3500 HUF

VASÁRNAP

Advertisement

VELETECH Informatikai kiállítás

Ahogy a neve is mutatja, egy csomó számítógépes és informatikai cég fog kiállítani a Millenárison, lesz modding verseny meg gondolom egy csomó repiajándék annak, aki kimegy.

Advertisement

Hol: Millenáris B épület,

Mikor: 10:00-18:00

Belépő: 800 HUF (14 év alatt és 60 felett ingyenes)

Advertisement

XIX. Országos Lemezbörze és Dj Simogató

Most olvastam, hogy az idei volt az egyik legsikeresebb Lemezboltok napja, több lemezt adtak el, mint eddig bármelyik alkalommal, ráadásul megnőtt a vinyl-lemezek eladása is. Ha valakiben ég a bűntudat, hogy nem vett egy nagylemezt sem múlt hétvégén, az olthatja egy kicsit azzal, hogy elmegy az Akváriumba, vesz egy használt prog-rock lemezt és megsimogat egy DJ-t.

Advertisement

Hol: Akvárium

Mikor: 14:00

Advertisement

Budapest Barangoló - Újlipótváros

"A Budapest Barangoló egy rendhagyó, interaktív városismereti verseny, amelyet időről időre más és más tematikával, más városrészben rendezünk meg. Egyszerre városnézés, csapatmunka és verseny! Így olyan túrán vehettek részt, ahol idegenvezető nélkül, saját magatok ismerhetitek meg a város rejtett zugait, eddig ismeretlen vagy ismertnek vélt területeit, történeteit. A versenyben 2-5 fős csapatok indulnak, hogy feladványról feladványra haladva, egy fokozatosan kirajzolódó útvonal mentén térképezzék fel a látnivalókat." Ennél jobban én sem tudnám megmondani.

Advertisement

Hol: KINO mozi

Mikor: 15:00-17:00

Advertisement

Elszáll a Sirály!

A Sirályt kipaterolták a Király utcából, most már tudjuk, hogy az új helye a Vas utcai Roham lesz, ami két-három éve a legjobb olcsó koncertközpont volt Budapesten, aztán az utóbbi években kicsit mintha mindenki elfelejtette volna. De majd most. A Sirály arra szólított fel minden rajongót, hogy vasárnap este menjenek a régi hely elé, ahonnan diadalittasan át fognak menni az újhoz. Ott pedig kezdődhet a nyitóbuli, ami előreláthatólag hajnalig fog tartani és előreláthatólag egy csomó lakossági feljelentést jósolok neki már most.

Advertisement

Hol: Sirály (Király u. 50.)

Mikor: 17:00-

Share This Story