Pomp√°s √∂sszeesk√ľv√©s-elm√©let sarjadt ki Orb√°n R√°hel popfesztiv√°l-√ľgyi szakdolgozata miatt. A minisztereln√∂k l√°nya √°ltal k√∂zz√©tett √≠r√°s egy pdf-f√°jlt aminek a let√∂lt√©se ut√°n a tulajdons√°gok k√∂z√∂tt szerzŇĎk√©nt egy bizonyos "itozsa" olvashat√≥. √Čs Orb√°n egyik volt tan√°r√°t T√≥zsa Istv√°nnak h√≠vj√°k.

A mobilt T√≥zsa vette fel, aki kedvesen √©s k√©szs√©gesen mondott k√©t mondatot, amibŇĎl nagyj√°b√≥l m√°r kider√ľlt, hogy mi t√∂rt√©nhetett. Az ŇĎ g√©p√©n az eredeti doc kiterjeszt√©sŇĪ f√°jl pdf-es√≠t√©se t√∂rt√©nt. Itt tartottunk, amikor ut√≥lag v√©giggondolva T√≥zsa √°tnyomhatta a telefont az asszisztens√©nek, mert minden √°tmenet n√©lk√ľl egy √ľv√∂ltŇĎ asszony foglalta el a vonalat, aki in medias res a mag√°nszf√©ra megs√©rt√©s√©vel v√°dolt √©s perrel fenyegetett. El nem tudtam k√©pzelni, ki lehet, √©s mit akar, sŇĎt eg√©szen sok√°ig biztos voltam benne, hogy ez egy eg√©szen m√°s, tal√°n elt√©vedt h√≠v√°s, de amikor az asszony azt kiab√°lta, hogy hivogassam ink√°bb az Orb√°n R√°helt, √©reztem, hogfy j√≥ helyen j√°rok.

Lassan kider√ľlt, hogy a h√∂lgyet az bor√≠totta ki, hogy √©n vagyok az √∂t√∂dik, aki ezzel keresi ŇĎket. √Čs hogy igen, ŇĎ maga dolgozott a f√°jlokon, azokat ugyanis f√∂l akart√°k tenni az egyetem weboldal√°ra, doc helyett a k√∂nnyebben kezelhetŇĎ pdf form√°tumban, a cd-n be√©rkezett szakdolgozatokat ez√©rt ŇĎk konvert√°lt√°k. Soha nem tudtam meg sz√°raz inform√°ci√≥t ennyire szaftos k√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt!

Fotó: Stokkete/Shutterstock