Illustration for article titled ​Nem teszik ki az újságosok a négyévest szoptató anya képét

Miért olyan gusztustalan látvány a nagy, fogakkal is rendelkező gyereket szoptató anya? Nem tudom, de tényleg kevés visszataszítóbb létezik. Hála istennek, Amerikában is így gondolják. A Hip Mama legfrissebb számát nem hajlandók az eredeti címlappal árulni.

Advertisement
Illustration for article titled ​Nem teszik ki az újságosok a négyévest szoptató anya képét

Megtagadták az újságosok, hogy kitegyék a standokra a Hip Mama nevű anyamagazin legfrisebb számát, mert a borítón Ana Alvarez-Errecalde barcelonai művész Pókember-maszkban szoptatja a négyéves fiát. A magazin szerkesztői és a katalán művész most cenzúrát kiáltanak és azon lamentálnak, hogy a meztelen női testet árucikké silányító médiában miért tiltják a szoptatás megjelenítését. Tök vicces, hogy a nagy hőbörgésben fel sem merül bennük, hogy itt nem a szoptatással, hanem a szoptatott életkorával van probléma.

Advertisement

A megoldás végül egy kerek matrica lett, amit az utcára kerülő példányok címlapjának kritikus négyzetcentimétereire ragasztanak, de a lap kiadójának fogalma sincs, ezzel a kiegészítéssel végül ki lesz hajlandó polcra tenni a magazint.

De tényleg, az ember - vagy legalábbis én biztosan - miért berzenkedik annyira, hogy többéves gyereket lát szoptatni valakit? Miért gondolok úgy ezekre a nőkre, mint a véres placentára?

Advertisement

Prüdéria? Belénk nevelt tabu? Ösztönös irtózás? Fotelkommentelőség? Nem tudom, de az biztos, hogy kevés dolog tudott annyira kiborítani, mint amikor tavalyelőtt megtudtam, hogy Bálint Antónia még rendszeresen "cicire teszi" az akkor ötéves Babikát, pedig már ezer éve nincsen teje.

Téges is annyira kicsinálnak az ovisokat szoptató hippianyák? És te tudod, hogy ha igen, miért?

Advertisement

A tippet köszönjük Moonnak.

Share This Story

Get our newsletter