This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem számít sportnak a sakk redditesek szerint, a jégtánc határeset

Illustration for article titled Nem számít sportnak a sakk redditesek szerint, a jégtánc határeset

Módszertanilag teljesen fals, de mégis elég érdekes felmérést készített a e8odie felhasználó a Redditen. Ha kinyitjátok a képet, látszik, hogy egy online kérdőívet kitöltő 460 ember szerint milyen tevékenységeket lehet sportnak nevezni, és milyen nem.

Advertisement

A kitöltők a megkérdezett tevékenységek közül a legsportabb sportnak a boxot, a lacrosse-t és a vizilabdát gondolták. A harcművészetek és az extrém sportok is jól teljesítettek, más dolgok kevésbé: a biliárd, a darts és az evőverseny kevesek szerint mondható sportnak. A legnépszerűbb labdajátékok mint a foci, az amerikai foci, a kosárlabda és a röplabda nem szerepeltek a felmérésben.

A Deadspin szerint az látható a felmérésen, hogy a válaszadók leginkább a testi erőt és/vagy koordinációt igénylő tevékenységek mellett azokat preferálják, ahol könnyen, komolyabb bírói beavatkozás, pontozás nélkül eldönthető, ki a győztes.

Advertisement

Szerintetek mi a sport, hogy definiálnátok? A darts, a póker, a biliárd például az?

Share This Story

Get our newsletter