This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Nem süllyedt a kajak, a baj az volt, hogy habzott a tenger

Illustration for article titled ​Nem süllyedt a kajak, a baj az volt, hogy habzott a tenger

Egy csövet akartak mélyebbre vezetni, ezért fordult vissza másodszor is a magyar óceánátkajakozó expedíció. A parton döntöttek úgy, hogy lefújják az utat.

Advertisement

Friss posztban magyarázza minden idők legbalfácánabb óceántákelő duója, hogy miért vetettek véget a túrának a második, sikertelen start után. Azt írják, hogy a hajó fenekén lévő lyuknál, ahol a víztisztítójuk a tengevizet felszívja, a hullámzás és habzás miatt állandóan levegő került a rendszerbe. Azt találták ki, hogy ide egy hosszabb, vagyis a tengebe mélyebben merülő csövet szerelnek. De visszaúton elkezdtek sodródni plusz a szembeszél miatt lelassultak, ezért kértek végül mentést. Cáfolták, hogy már süllyedtek volna, azt mondják, a vontatás miatt került 10 centi víz a kajak fenekébe. És nem adják fel, sőt megerősítette őket a bukás, jövőre megint megpróbálják.

Advertisement

Én még most is adok 70 százalékot arra, hogy valami balfékekről szóló film reklámja, vagy hasonló akció ez az egész, mert még magyarokról is elképzelhetetlen, hogy minden próba , az eszközök egyszeri bekapcsolása vagy a kajak letesztelése nélkül tényleg kockára tegyé az életüket az Atlanti-óceánon. Kivéve, ha előre tudják, hogy úgysem fognak igazából nekivágni.

És az is irtó gyanús volt, amikor az első, pár óra utáni visszafordulás után az egyik fiú besztóndult hangon, szinte sírva nyilatkozott arról, hogy mennyire megviselte a magány és a családja hiánya. Akiket, mondom, pár órával ezelőtt hagyott ott a kikötőben. És arról is panaszkodott, hogy a kanalukat meg a késüket amúgy is kint felejtették a parton. Ez a Bajai Videó 2., nem az Együtt bickilis felvétele!

Share This Story

Get our newsletter