Nem sikerült kideríteni, honnét vannak Simon Gábor milliói

Igen, jól látjátok, a nyomozók egyszerűen nem tudtak rájönni, honnét szerezte az MSZP-s politikus az eltitkolt 240 millióját. Úgyhogy egy részét meg is tarthatja. Egyértelműen ez a nap sikertörténete!

A Napi Gazdaság szerint gyakorlatilag le is zárult a Simon-ügy: a politikus nem tett vallomást, a nyomozók pedig széttárják a kezüket, és ennek a lap szerint az lesz a vége, hogy “Simon nem vagy csak nagyon rövid időre kerül majd rács mögé a bíróság jogerős ítéletét követően. Az pedig szinte bizonyosra vehető, hogy a bécsi bankszámlán parkoltatott vagyon megmaradó részével − több mint 100 millió forinttal − minden további nélkül rendelkezhet majd a volt szocialista országgyűlési képviselő.”

Advertisement

Simon Gáborról tavaly február elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozataiban, és jövedelemadót sem fizetett utána. Az MSZP akkori elnökhelyettesét pont nem sokkal a választások előtt, 2014. március 12-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd a bíróság két hónappal később házi őrizetet rendelt el. Simon kiváló kapcsolatot ápolt az azóta elhunyt Welsz Tamással, aki más kétes ügyletei mellett afrikai útlevelekkel is üzletelt, de igazából már senkit sem érdekel ez az egész, hiszen már nincs kampányidőszak, úgyhogy gyorsan le is zárják az ügyet.

Fotó: MTI

Share This Story

Get our newsletter