This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Nem Rogán a hibás, hanem azok, akik milliomosnőztek

Illustration for article titled ​Nem Rogán a hibás, hanem azok, akik milliomosnőztek

Vagyis az újságok. A Blikk kezdte, aztán ment utána a többi birka. Így születnek a démonizált figurák, Rezesová lett a Szenesemberbe oltott Cion Bölcse. Rogánra haragudni pont olyan, mint a kutyánkra haragudni, amiért megint dögbe hempergett.

Advertisement

Most mindenki Rogán Antalt bántja, amiért a frissen meggazdagodott, Buda egyik elit társasház-parkjában egy nagyvállalkozóval egy házban élő eredeti tőkefelhalmozó fogta magát meg az operatőrét, kiállt egy, az ő kérójánál lényegesen snasszabb társasház elé, és a legpopulistább prolitempóban elkezdte verni a dobot, hogy Rezesovát azonnal vigyék vissza a börtönbe, mert micsoda szemtelenség ilyen luxuskörülmények között házi őrizetben lenni. Amikor máshol éheznek a lélegeztetőgépek! Ezért ő, Népfia Antal, ha kell, még törvényt is változtat, hogy az irritálóan gazdag, csöcsös szlovák bukszákat még büntetlenül fel is pofozhassa bárki. Gazdag vagy? Durr egy koki!

Advertisement

Pedig nem szegény Rogán tehet róla. Ő egy egyetlen célra programozott, fanatizált robot, ráadásul nem is buta robot, akinek se isten, se ember nem számít, csak a bulvárszereplésekkel elérhető választási százalékok. Rogán nem tesz mást, mint figyeli, hogy mire ugranak a legsuttyóbb, egyben legnagyobb választói tömegek, és ahol lehetőséget érez, ott a kedvükre tesz. Ebben a tekintetben a munkája nem sokban különbözik azétól az online hírszerkesztőétől, aki, ha látja, hogy most a kacsacsőrű emlős a menő, akkor gyorsan kiteszi a "Ma már nem lesz ilyen klassz kacsacsőremlősös cukivideó" című cukivideót.

Szóval Rogán Antal egy célirányos automata, akitől pontosan tudjuk, hogy mit várhatunk. Rogánra haragudni pont olyan, mint a kutyánkra haragudni, amiért megint dögbe hempergett. A sajtó viszont sokféle, és én például várok is tőle valamit. Mondjuk azt, hogy a legjobb magyar lapok ne vegyenek részt közös hecckampányban és embervadászatban. Márpedig Rezesova esetében ez történt, és az egész gusztustalan verbális lincselés a milliomosnőzésben csúcsosodott ki.

Advertisement

Az MTI adta ki elsőnek a hírt 2012. augusztus 21.-én, kedden, hogy hajnalban hárman meghaltak, egy ember pedig megsérült egy balesetben az M3-as autópályán. Mások mellett a blikk.hu is átvette a hírt, az áldozatokra fókuszálva, mert ekkor még nem tudták, ki okozta a balesetet.

Szerdán azok a lapok is ráugrottak a témára, amelyek kedden még nem láttak benne nagy durranást. A sztori attól lett igazán izgalmas, és több, mint egy átlagos, bár különösen durva közlekedési információ, hogy a sok magyar hírszerkesztő által nézett szlovákiai bumm.sk híroldal szerda reggel, a Korzar nevű kassai lapra hivatkozva megírta, hogy a BMW-t a híres szlovák nagyvállalkozó lánya vezette. Se a Bumm, se a Korzar nem milliomosnőzött.

Advertisement

De a témában cikket közlő Index sem, pedig az anyagukban már minden fontos benne volt Rezesová családjáról.

Csütörtökön viszont a Blikk a maga nemében szinte tökéletesre sikerült "Végignézte a milliomosnő az áldozatok tűzhalálát" címmel robbantotta a Rezesová-bombát, a szöveg mellett egy jól elhelyezett csöcsös fotóval megteremtve a szemét, gazdag szlovák kurva figuráját. De ettől még a legkevésbé sem a Blikk hibája az, ami utána történt. A bulvárlapok a világon mindenütt ebben, vagyis a felszabadító immoralitás és a morális felháborodás keverésében utaznak. Minden nap csöcsöket és részeg gazdag embereket mutatnak, miközben hadjáratokat folytatnak emberek ellen, mert kilógatják a csöcsüket és részegek és gazdagok. Így megy ez, felháborodni rajta pont akkora ostobaság, mint az időjáráson.

Advertisement

Az azonban már a legkevésbé sem lett volna kötelező, hogy a teljes magyar sajtó, beleértve a bal- és jobboldali meg liberális lapokat, onlinet és printet, Indexet és Magyar Nemzetet, minőségi és politikai kiadványt, azonnal átvegye az eposzi jelzőt, és kórusban és következetesen milliomosnőzzön egy éve. Sőt egy és egy negyed éve! Naná, hogy Bulvár Antal ugrik, és ha kell, a Btk.-t is meghekkeli, ha ekkora ziccert kap tálcán. A magyar sajtó uszításában külön visszataszító, hogy ráadásul szlovák milliomosnőznek, csak azért, mert így még gyűlöletesebb, még feketébb a nőstény ördög. Miközben Rezesovának nemcsak a neve magyar, hanem - legalábbis több cikk szerint - a szüleivel is magyarul beszéltek otthon és az itteni nagyszüleihez járt nyaralni gyerekkorában. Nem azt akarom mondani, hogy Rezesovát magyarozni kéne, de az tuti, hogy ha nem megkövezendő ellenségként lett volna rá szükség, akkor a szokásos magyar sajtógyakorlatot nézve szlovákiaizták volna.

A Cinken soha nem írtuk le, hogy milliomosnő, most meg már hétszer is, úgyhogy most befejezem, és lemegyek a Hercegprmás utcai aszfaltcsíkra, hogy megvegyem a kései ebédemet némi alpesi valutáért.

Advertisement

(fotó: blikk.hu)

Share This Story

Get our newsletter