Vagyis az √ļjs√°gok. A Blikk kezdte, azt√°n ment ut√°na a t√∂bbi birka. √ćgy sz√ľletnek a d√©moniz√°lt figur√°k, Rezesov√° lett a Szenesemberbe oltott Cion B√∂lcse. Rog√°nra haragudni pont olyan, mint a kuty√°nkra haragudni, ami√©rt megint d√∂gbe hempergett.

Most mindenki Rog√°n Antalt b√°ntja, ami√©rt a frissen meggazdagodott, Buda egyik elit t√°rsash√°z-parkj√°ban egy nagyv√°llalkoz√≥val egy h√°zban √©lŇĎ eredeti tŇĎkefelhalmoz√≥ fogta mag√°t meg az operatŇĎr√©t, ki√°llt egy, az ŇĎ k√©r√≥j√°n√°l l√©nyegesen snasszabb t√°rsash√°z el√©, √©s a legpopulist√°bb prolitemp√≥ban elkezdte verni a dobot, hogy Rezesov√°t azonnal vigy√©k vissza a b√∂rt√∂nbe, mert micsoda szemtelens√©g ilyen luxusk√∂r√ľlm√©nyek k√∂z√∂tt h√°zi ŇĎrizetben lenni. Amikor m√°shol √©heznek a l√©legeztetŇĎg√©pek! Ez√©rt ŇĎ, N√©pfia Antal, ha kell, m√©g t√∂rv√©nyt is v√°ltoztat, hogy az irrit√°l√≥an gazdag, cs√∂cs√∂s szlov√°k buksz√°kat m√©g b√ľntetlen√ľl fel is pofozhassa b√°rki. Gazdag vagy? Durr egy koki!

Pedig nem szeg√©ny Rog√°n tehet r√≥la. Ňź egy egyetlen c√©lra programozott, fanatiz√°lt robot, r√°ad√°sul nem is buta robot, akinek se isten, se ember nem sz√°m√≠t, csak a bulv√°rszerepl√©sekkel el√©rhetŇĎ v√°laszt√°si sz√°zal√©kok. Rog√°n nem tesz m√°st, mint figyeli, hogy mire ugranak a legsutty√≥bb, egyben legnagyobb v√°laszt√≥i t√∂megek, √©s ahol lehetŇĎs√©get √©rez, ott a kedv√ľkre tesz. Ebben a tekintetben a munk√°ja nem sokban k√ľl√∂nb√∂zik az√©t√≥l az online h√≠rszerkesztŇĎ√©tŇĎl, aki, ha l√°tja, hogy most a kacsacsŇĎrŇĪ emlŇĎs a menŇĎ, akkor gyorsan kiteszi a "Ma m√°r nem lesz ilyen klassz kacsacsŇĎremlŇĎs√∂s cukivide√≥" c√≠mŇĪ cukivide√≥t.

Sz√≥val Rog√°n Antal egy c√©lir√°nyos automata, akitŇĎl pontosan tudjuk, hogy mit v√°rhatunk. Rog√°nra haragudni pont olyan, mint a kuty√°nkra haragudni, ami√©rt megint d√∂gbe hempergett. A sajt√≥ viszont sokf√©le, √©s √©n p√©ld√°ul v√°rok is tŇĎle valamit. Mondjuk azt, hogy a legjobb magyar lapok ne vegyenek r√©szt k√∂z√∂s hecckamp√°nyban √©s embervad√°szatban. M√°rpedig Rezesova eset√©ben ez t√∂rt√©nt, √©s az eg√©sz gusztustalan verb√°lis lincsel√©s a milliomosnŇĎz√©sben cs√ļcsosodott ki.

Advertisement

Az MTI adta ki elsŇĎnek a h√≠rt 2012. augusztus 21.-√©n, kedden, hogy hajnalban h√°rman meghaltak, egy ember pedig megs√©r√ľlt egy balesetben az M3-as aut√≥p√°ly√°n. M√°sok mellett a blikk.hu is √°tvette a h√≠rt, az √°ldozatokra f√≥kusz√°lva, mert ekkor m√©g nem tudt√°k, ki okozta a balesetet.

Szerd√°n azok a lapok is r√°ugrottak a t√©m√°ra, amelyek kedden m√©g nem l√°ttak benne nagy durran√°st. A sztori att√≥l lett igaz√°n izgalmas, √©s t√∂bb, mint egy √°tlagos, b√°r k√ľl√∂n√∂sen durva k√∂zleked√©si inform√°ci√≥, hogy a sok magyar h√≠rszerkesztŇĎ √°ltal n√©zett szlov√°kiai bumm.sk h√≠roldal szerda reggel, a Korzar nevŇĪ kassai lapra hivatkozva meg√≠rta, hogy a BMW-t a h√≠res szlov√°k nagyv√°llalkoz√≥ l√°nya vezette. Se a Bumm, se a Korzar nem milliomosnŇĎz√∂tt.

De a t√©m√°ban cikket k√∂zlŇĎ Index sem, pedig az anyagukban m√°r minden fontos benne volt Rezesov√° csal√°dj√°r√≥l.

Advertisement

Cs√ľt√∂rt√∂k√∂n viszont a Blikk a maga nem√©ben szinte t√∂k√©letesre siker√ľlt "V√©gign√©zte a milliomosnŇĎ az √°ldozatok tŇĪzhal√°l√°t" c√≠mmel robbantotta a Rezesov√°-bomb√°t, a sz√∂veg mellett egy j√≥l elhelyezett cs√∂cs√∂s fot√≥val megteremtve a szem√©t, gazdag szlov√°k kurva figur√°j√°t. De ettŇĎl m√©g a legkev√©sb√© sem a Blikk hib√°ja az, ami ut√°na t√∂rt√©nt. A bulv√°rlapok a vil√°gon minden√ľtt ebben, vagyis a felszabad√≠t√≥ immoralit√°s √©s a mor√°lis felh√°borod√°s kever√©s√©ben utaznak. Minden nap cs√∂cs√∂ket √©s r√©szeg gazdag embereket mutatnak, mik√∂zben hadj√°ratokat folytatnak emberek ellen, mert kil√≥gatj√°k a cs√∂cs√ľket √©s r√©szegek √©s gazdagok. √ćgy megy ez, felh√°borodni rajta pont akkora ostobas√°g, mint az idŇĎj√°r√°son.

Az azonban m√°r a legkev√©sb√© sem lett volna k√∂telezŇĎ, hogy a teljes magyar sajt√≥, bele√©rtve a bal- √©s jobboldali meg liber√°lis lapokat, onlinet √©s printet, Indexet √©s Magyar Nemzetet, minŇĎs√©gi √©s politikai kiadv√°nyt, azonnal √°tvegye az eposzi jelzŇĎt, √©s k√≥rusban √©s k√∂vetkezetesen milliomosnŇĎzz√∂n egy √©ve. SŇĎt egy √©s egy negyed √©ve! Nan√°, hogy Bulv√°r Antal ugrik, √©s ha kell, a Btk.-t is meghekkeli, ha ekkora ziccert kap t√°lc√°n. A magyar sajt√≥ usz√≠t√°s√°ban k√ľl√∂n visszatasz√≠t√≥, hogy r√°ad√°sul szlov√°k milliomosnŇĎznek, csak az√©rt, mert √≠gy m√©g gyŇĪl√∂letesebb, m√©g feket√©bb a nŇĎst√©ny √∂rd√∂g. Mik√∂zben Rezesov√°nak nemcsak a neve magyar, hanem - legal√°bbis t√∂bb cikk szerint - a sz√ľleivel is magyarul besz√©ltek otthon √©s az itteni nagysz√ľleihez j√°rt nyaralni gyerekkor√°ban. Nem azt akarom mondani, hogy Rezesov√°t magyarozni k√©ne, de az tuti, hogy ha nem megk√∂vezendŇĎ ellens√©gk√©nt lett volna r√° sz√ľks√©g, akkor a szok√°sos magyar sajt√≥gyakorlatot n√©zve szlov√°kiaizt√°k volna.

A Cinken soha nem √≠rtuk le, hogy milliomosnŇĎ, most meg m√°r h√©tszer is, √ļgyhogy most befejezem, √©s lemegyek a Hercegprm√°s utcai aszfaltcs√≠kra, hogy megvegyem a k√©sei eb√©demet n√©mi alpesi valut√°√©rt.

Advertisement

(fotó: blikk.hu)