Kálmán Olga tényleg semmit sem ért. Egy nappal a hihetetlen produkció után ugyanazt kérdezné. Hogy vakulhat meg egy ilyen profi tévés a nyilvánvalóra?

Ezt meg √©n nem √©rtem, mert eddig t√∂k √©rtelmes √©s profi riporternek ismertem meg K√°lm√°n Olg√°t. De a 444 most megk√©rdezte a legend√°ss√° v√°lt kedd esti Schiffer-interj√ļr√≥l, amit ezzel komment√°lt:

Azt viszont nem tudom elfogadni, ha egy politikus csak megvonja a v√°ll√°t egy t√©m√°ra, pl√°ne, ha az nem √°lbalh√©, hanem t√©nyleg fontos. Olyan nincs, hogy egy politikus egy ilyen √ľgyre azt mondja, hogy nincs v√©lem√©nye.

Itt v√°lik k√©zzelfoghat√≥v√° az a szomor√ļ jelens√©g, hogy a szemellenzŇĎvisel√©s meg a kiz√°r√≥lag egy z√°rt, √©letidegen szubkult√ļra tagjaival val√≥ √©rintkez√©s idŇĎvel kikezdi a legokosabb, legprofibb ember felfog√≥k√©pess√©g√©t is. F√≥leg, ha az a szubkult√ļra Vadai √Āgnesb√≥l, Kuncze G√°borb√≥l √©s t√°rsaikb√≥l √°ll. Hiszen a Schiffer-interj√ļ √©ppen att√≥l lett cseppbenatengerbe oltott m√©rf√∂ldk√∂ve a magyar m√©diat√∂rt√©netnek, hogy az interj√ļalanynak igenis volt v√©lem√©nye, amit konkr√©tan 4 k√ľl√∂nb√∂zŇĎ alkalommal fejtett ki a 11 perces besz√©lget√©s sor√°n, de a riporter annyira nem √©rtett egyet ezzel, hogy egyszerŇĪen k√©ptelen volt elfogadni a helyzetet. Ez√©rt elŇĎbb kellemetlenkedett √©s cs√ļsztatott, majd d√∂bbenetes m√≥don szem√©lyeskedett. Annyira kivetkŇĎz√∂tt √∂nmag√°b√≥l, hogy egy adott ponton a v√©ge elŇĎtt t√∂k komolyan azt hittem, holokauszttagad√°ssal is meg fogja v√°dolni Schiffert.

Advertisement

Pedig Schiffer ez√ļttal t√©nyleg vil√°gos volt. Neki az a v√©lem√©nye, hogy b√°r az eml√©kmŇĪ koncepci√≥j√°val √©s fel√°ll√≠t√°s√°nak m√≥dj√°val m√©lyen nem √©rt egyet, az √ľgy k√∂r√ľl vert ellenz√©ki habot t√ļlz√°sba vitt hiszt√©ri√°nak tartja. Ez bizony vil√°gos √©s j√≥l megform√°lt v√©lem√©ny, maximum nem √©rt vele egyet az ember.

Izgalmas, hogy K√°lm√°n milyennek l√°tja a saj√°t mŇĪsor√°t. K√ľl√∂n felh√≠vn√°m a figyelmet a mŇĪsorban is haszn√°lt "nem fogadom el" fordulatra:

Azt viszont nem fogadom el, hogy n√©h√°nyan azt mondj√°k r√≥lam, hogy az Egyenes besz√©dben nem hagyom, hogy a vend√©g elmondja a v√©lem√©ny√©t. Elmondhatja, de ez nem az a mŇĪsor, ahol megk√©rdezem, mi a v√©lem√©nye, azt√°n csendben v√©gighallgatom.

Advertisement

H√°t ez √°ltal√°ban lehet, hogy igaz, de ez√ļttal az volt a fel√°ll√°s, hogy a vend√©g elmondta a v√©lem√©ny√©t, amire K√°lm√°n azt mondta, hogy ez nem egy v√©lem√©ny, majd eg√©sz ad√°sidŇĎben mag√°b√≥l kikelve csesztte, hogy hogy van pof√°ja ilyen nemv√©lem√©nyen lenni.