A Fővárosi Közgyűlés visszavonta azt a határozatot, amely szerint Tormay Cécile írónő után neveztek volna el egy közterületet a II. kerületben.

Tarlós István főpolgármester ezzel indokolta a döntést:

...az utóbbi időben a kelleténél élesebbé váltak a közterületi elnevezések vitái, továbbá elejét akarja venni annak, hogy a közelgő választásokkal összefüggésben bárki politikai célokra használja fel az elnevezésekkel kapcsolatos ügyeket.

Tormay Cécile akkor került be igazán a köztudatba, amikor Ferenczi Gábor, a Jobbik képviselője azt panaszolta el a parlamentben, hogy hogyan lehet Faludy György a tanterv része, miközben a Tormay-hoz hasonló írókat teljesen elfelejtjük. Hiába magyartanár, Ferenczinek lövése se volt arról, hogy az írónő leszbikus volt.

Aztán mit ad isten, Kerényi Imre maga javasolta júniusban Tarlós Istvánnak, hogy egy civil kezdeményezés hatására nevezzenek már el egy utcát Tormay Cécile-ről. Az írónőnek villája volt Hűvösvölgyben, a terv szerint ott neveztek volna el róla egy közteret. Kerényi saját bevallása szerint nem fedezte fel Tormay írásaiban, hogy antiszemita lett volna.

Tarlós István mai bejelentésénél azt is elmondta, hogy megkapta az MTA állásfoglalását az ügyről, de azt nem ismertette a sajtóval.