√öj korszakba l√©pett a magyar politika, √©s nem a Fidesz h√ļzta meg a legundor√≠t√≥bbat.

Na, ezek ut√°n azt√°n egyetlen felvil√°gosult balos se sivalkodjon a rohadt fideszeseken, aki az emberek legintimebb fogyaszt√°si szok√°sait kriminaliz√°lva akarj√°k kilŇĎni a politikai ellenfeleiket. Az MSZP sz√©kh√°z√°b√≥l szerkesztett Egyenl√≠tŇĎ blog az elŇĎbb kiposztolt egy vide√≥t, amin szerint√ľk Laz√°ry Viktor, Szombathely alpolg√°rmestere, Hende Csaba egykori kamp√°nyfŇĎn√∂ke l√°that√≥, amint valamit felsz√≠v az orr√°ba. Ami szerint√ľk kokain. A poszt nem meglepet√©s, hiszen Czegl√©dy Csaba, a v√°ros MSZP-frakci√≥j√°nak vezetŇĎje, jogerŇĎsen el√≠t√©lt ad√≥csal√≥ nemr√©g jelentette be, hogy bizony√≠t√©kaik vannak arr√≥l, hogy valamelyik fideszes v√°rosvezetŇĎ drogozik, √©s 48 √≥r√°t adnak neki a lemond√°sra. Az √ľgyrŇĎl a helyi Jobbik is tudott, ez√©rt javasolt√°k nemr√©g, hogy az √∂nkorm√°nyzatn√°l vezessenek be k√∂telezŇĎ drogtesztet.

Az Egyenl√≠tŇĎ posztj√°ban a vide√≥n k√≠v√ľl feltŇĪnŇĎ m√©g az eg√©szen primit√≠v sz√∂veg. Nem tr√°g√°rul primit√≠v, hanem rettenetesen, m√°r-m√°r f√°jdalmasan buta az eg√©sz. Itt a kedvenc gondolatmenetem belŇĎle:

Tulajdonk√©ppen nincs abban semmi meglepŇĎ, hogy Hende Csaba sz√©thajtja az embereit. Mit is lehetne v√°rni egy olyan politikust√≥l aki a jobbk√∂z√©pnek sz√°m√≠t√≥ MDF-bŇĎl elindulva (sokak szerint p√°rtt√°rsait el√°rulva), a konzervat√≠v jobboldalhoz csatlakozott.

Advertisement

A v√©g√©re pedig egy vend√©gv√©lem√©ny politol√≥gus szak√©rtŇĎnktŇĎl, Nyilv√°nval√≥ Kapit√°nyt√≥l:

Nem az√©rt tartom gusztustalannak az MSZP h√ļz√°s√°t, mert szem√©ly szerint √∂r√ľln√©k annak, ha egy kokainf√ľggŇĎ int√©zn√© az √ľgyeimet. De ez term√©szetesen szimbolikus √ľgy, nem gyakorlatias. A liber√°lis p√°rtok mellett √°ltal√°ban m√©g a baloldaliak is √°llnak annyira a szem√©lyes szabads√°g p√°rtj√°n, hogy a drogfogyaszt√°st, amennyire lehets√©ges, a mag√°nszf√©ra r√©szek√©nt kezelj√©k. A legt√∂bb helyen ki√°llnak a k√∂nnyŇĪdrogok dekriminaliz√°l√°sa, esetleg liberaliz√°l√°sa mellett, √©s √∂nmag√°ban az√©rt sem hurcolnak meg embereket, ha kem√©nydrogot fogyasztanak, ink√°bb pr√≥b√°lnak seg√≠teni rajtuk, ha r√°szorulnak. L√°ttam m√°r kokainist√°t. Ha valaki belecs√ļszik, az szomor√ļ betegs√©g. Minim√°lis √≠zl√©ssel b√≠r√≥ p√°rt azonban azzal sem kamp√°nyol, ha az ellenfele r√°kos vagy sz√≠vbeteg. A baloldal visszat√©rŇĎ v√°dja r√°ad√°sul, hogy a jobbosok rendp√°rti, a mag√°nszf√©r√°t nem tisztelŇĎ, rendŇĎrlelkŇĪ figur√°k. Az eg√©sz √ľgy csak emiatt sz√≠vder√≠tŇĎ. Egy sztereot√≠pi√°r√≥l legal√°bb kider√ľlt, hogy vagy nem igaz, vagy ugyan√ļgy igaz a balosokra is.

Update: Up ugyanerrŇĎl a 444.-en.