A vezetƑsĂ©gi tag Theo Zwanziger a Bildnek nyilatkozta, hogy szerinte a hƑsĂ©g miatt nem lehet az arab orszĂĄgban vĂ©bĂ©t rendezni.

A FIFA gyorsan sietett is elhatårolódni a nyilatkozattól, mondvån, ez nem a szövetség ållåspontja. Mondjuk az is sokatmondó, hogy Zwanziger (a képen jobbra) sem a megvåsårolt szavazatok miatt venné el a vébét Katartól.

A FIFA ugyanis vizsgĂĄlatot folytat a 2022-es vĂ©bĂ© megrendezĂ©se körĂŒli szabĂĄlytalansĂĄgok ĂŒgyĂ©ben, Ă©s a vizsgĂĄlat 200 ezer oldalas anyagĂĄt Michael Garcia szeptember elejĂ©n kĂŒldte el a szövetsĂ©gnek, a tartalmĂĄt jelenleg is tanulmĂĄnyozzĂĄk. A szövetsĂ©g Ă©s a katariak is egyelƑre ragaszkodnak hozzĂĄ, hogy utĂłbbiak fair szavazĂĄs vĂ©gĂ©n nyertĂ©k el a rendezĂ©s jogĂĄt.

KorĂĄbban mĂĄr Sepp Blatter is beismerte, hogy hiba volt Katarnak adni a vĂ©bĂ©t, de csak addig jutottak el, hogy tĂ©lre kellene ĂĄttenni az esemĂ©nyt, mely azonban a sportvilĂĄg erƑs ellenkezĂ©sĂ©t vĂĄltotta ki.

Advertisement

Ha jĂłl emlĂ©kszem, Zwanziger az elsƑ FIFA-vezetƑ, aki nem a tĂ©li idƑpontot favorizĂĄlja, hanem nyĂ­ltan kimondta, hogy ELÉG, ne Katarban legyen a vĂ©bĂ©. Ez pedig nyilvĂĄn az egyetlen tisztessĂ©ges megoldĂĄs lehetne ebben az egĂ©sz szĂ©gyenteljes ĂŒgyben.

FotĂł: AP Photo/Julio Cortez