A vezetŇĎs√©gi tag Theo Zwanziger a Bildnek nyilatkozta, hogy szerinte a hŇĎs√©g miatt nem lehet az arab orsz√°gban v√©b√©t rendezni.

A FIFA gyorsan sietett is elhatárolódni a nyilatkozattól, mondván, ez nem a szövetség álláspontja. Mondjuk az is sokatmondó, hogy Zwanziger (a képen jobbra) sem a megvásárolt szavazatok miatt venné el a vébét Katartól.

A FIFA ugyanis vizsg√°latot folytat a 2022-es v√©b√© megrendez√©se k√∂r√ľli szab√°lytalans√°gok √ľgy√©ben, √©s a vizsg√°lat 200 ezer oldalas anyag√°t Michael Garcia szeptember elej√©n k√ľldte el a sz√∂vets√©gnek, a tartalm√°t jelenleg is tanulm√°nyozz√°k. A sz√∂vets√©g √©s a katariak is egyelŇĎre ragaszkodnak hozz√°, hogy ut√≥bbiak fair szavaz√°s v√©g√©n nyert√©k el a rendez√©s jog√°t.

Kor√°bban m√°r Sepp Blatter is beismerte, hogy hiba volt Katarnak adni a v√©b√©t, de csak addig jutottak el, hogy t√©lre kellene √°ttenni az esem√©nyt, mely azonban a sportvil√°g erŇĎs ellenkez√©s√©t v√°ltotta ki.

Advertisement

Ha j√≥l eml√©kszem, Zwanziger az elsŇĎ FIFA-vezetŇĎ, aki nem a t√©li idŇĎpontot favoriz√°lja, hanem ny√≠ltan kimondta, hogy EL√ČG, ne Katarban legyen a v√©b√©. Ez pedig nyilv√°n az egyetlen tisztess√©ges megold√°s lehetne ebben az eg√©sz sz√©gyenteljes √ľgyben.

Fotó: AP Photo/Julio Cortez