Illustration for article titled Nem lesz focivébé Katarban, mondja egy FIFA-funkcionárius

A vezetőségi tag Theo Zwanziger a Bildnek nyilatkozta, hogy szerinte a hőség miatt nem lehet az arab országban vébét rendezni.

Advertisement

A FIFA gyorsan sietett is elhatárolódni a nyilatkozattól, mondván, ez nem a szövetség álláspontja. Mondjuk az is sokatmondó, hogy Zwanziger (a képen jobbra) sem a megvásárolt szavazatok miatt venné el a vébét Katartól.

A FIFA ugyanis vizsgálatot folytat a 2022-es vébé megrendezése körüli szabálytalanságok ügyében, és a vizsgálat 200 ezer oldalas anyagát Michael Garcia szeptember elején küldte el a szövetségnek, a tartalmát jelenleg is tanulmányozzák. A szövetség és a katariak is egyelőre ragaszkodnak hozzá, hogy utóbbiak fair szavazás végén nyerték el a rendezés jogát.

Advertisement

Korábban már Sepp Blatter is beismerte, hogy hiba volt Katarnak adni a vébét, de csak addig jutottak el, hogy télre kellene áttenni az eseményt, mely azonban a sportvilág erős ellenkezését váltotta ki.

Advertisement

Ha jól emlékszem, Zwanziger az első FIFA-vezető, aki nem a téli időpontot favorizálja, hanem nyíltan kimondta, hogy ELÉG, ne Katarban legyen a vébé. Ez pedig nyilván az egyetlen tisztességes megoldás lehetne ebben az egész szégyenteljes ügyben.

Fotó: AP Photo/Julio Cortez

Share This Story

Get our newsletter