This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem lenne szabad lebecsülni a fing erejét

Illustration for article titled Nem lenne szabad lebecsülni a fing erejét

"Az egész emberiség annyit fingik, hogyha ezt mind össze tudnánk gyűjteni és el tudnánk égetni gázturbinában, azzal majdnem 280 MW áramot lehetne termelni, azaz ki lehetne váltani egy fél paksi blokkot." Napjaink legjobb kommentjét az Origóról vadászta le olvasónk.

Advertisement

Érdemes elolvasni a tudományos okfejtést teljes egészében is – de ezt még kiemelem:

Azt pedig csak igen csendben teszem hozzá, hogy egy átlagos ló átlagos trágyájával elméletileg 740 W energia termelhető, ami megfelel 1,006 lóerőnek, azaz paradox módon egy ló több energiát tud szolgáltatni, ha nem dolgozik, hanem csak hagyjuk szarni. Vannak emberek, aki maguktól is erre az álláspontra helyezkedtek a munkamorál kérdéskörét tekintve!

Advertisement

Nyúl Vörösborbannak mindez arról jutott eszébe, hogy a bristoli repülőtéren ürülékmeghajtású busszal – is – szállítják az utasokat ezentúl, amelynek oldalát kreatív és barátságos illusztrációval látták el. Eszerint öt embernek kell egy évig szarnia azért, hogy a jármű egy tankolással megtehessen háromszáz kilométert. Az üzemanyag amúgy valójában biometán, amit emberi ürüléket tartalmazó szennyvízből és háztartási zöldhulladékból állítanak elő.

Share This Story

Get our newsletter