Az Operations Hungary Anonymous kiszivárogtatott egy hangfelvételt, amin egy vállalkozó Ferdinandy István zuglói alpolgármesternek panaszkodik Papcsák Ferencről és a kerület visszás közbeszerzéseiről.

A hangfelvétel a Dailymotionra került fel, úgyhogy sajnos nem tudom beágyazni, de itt meg tudjátok hallgatni. Először egy vállalkozó, majd a HBF Építőipari Kft. vezetője panaszkodik az alpolgármesternek arról, hogy csődbe megy a cég, mert egy sikeres közbeszerzés után nem kapták meg a pénzüket az önkormányzattól, nekik viszont a beruházás értékének húsz százalékát be kellett fizetni a Zuglói Vagyonkezelő Zrt.-nek. Vagyis pontosabban a hangfelvételen szereplő Mazsunak (Mazsu Gergely), aki a vállalkozó saját bevallása szerint zsebretette a 100 milliót. Papcsák állítólag csak annyit mondott az egészre, hogy "Nahát, ilyen geci a Mazsu?"

A HBF Építőipari Kft. 2011-ben megnyert egy 480 milliós, panelházak felújításáról szóló pályázatot.

Advertisement

update: most látom a 444-nél, hogy Ferdinandy először azt nyilatkozta nekik, hogy ilyen beszélgetés nem történt, majd később visszavonta és inkább annyit mondott, hogy nem kommentálná.

[hvg.hu]

Share This Story

Get our newsletter