M√°r megint nem nekem jutott eszembe a Nagy Biznisz√∂tlet! De nem is annak a d√∂rzs√∂lt √ľzletembernek, aki a kvarc√≥r√°t√≥l a szexfeh√©rmen√ľn √©s a j√°t√©kautomat√°n √°t sokmindenben utazott karrierje sor√°n, de most csak annyit mondott vacsora k√∂zben : "√öristen, hogy nem jutott eszembe megp√°ly√°zni egy nemzeti doh√°nyboltot a Haj√≥gy√°ri szigetre! Ez lenne az √©v √ľzlete. Senki se gondolt bele ugyanis, hogy az √ļj t√∂rv√©ny miatt nem lehet majd cigit √°rulni a Szigeten." Felh√≠vtam Gerendai K√°rolyt, √©s kider√ľlt, hogy a h√≠r abszol√ļte igaz.

"EgyelŇĎre m√©g nincs megnyugtat√≥ megold√°s, lev√©lben k√©rt√ľnk √°ll√°sfoglal√°st L√°z√°r√©kt√≥l, de m√©g nem kaptunk v√°laszt. A koll√©g√°k elkezdtek ut√°naj√°rni a dolognak, hogy kultur√°lt megold√°st tal√°ljunk" - erŇĎs√≠tette meg a Sziget Ura √©s Kital√°l√≥ja, hogy ha semmi sem v√°ltozik a mai √°llapothoz k√©pest, akkor a fesztiv√°lon nem √°rulhatnak cigarett√°t.

M√°s forr√°sb√≥l √ļgy tudom, hogy a beadott trafikp√°ly√°zatok alapj√°n elk√©pzelhetŇĎ, a Szigethez legk√∂zelebb a Fl√≥ri√°n t√©ren√©l lehet majd cigarett√°t kapni a ny√°ron. Illeg√°lis mikrobiznisznek teh√°t az is j√≥ lehet, ha az ember bevisz 3 dobozzal, azt√°n √©jf√©l ut√°n elad belŇĎle kettŇĎt k√©tezer√©rt. Vagy gyors √°rver√©st tart, √©s a legmagasabb licit viszi a bl√°zt. Esetleg sz√°lank√©nt k√©tsz√°z√©rt m√©ri hajnalban, a partis√°tor k√∂rny√©k√©n a gurgul√°z√≥ szemŇĪeknek.

Nincs jobb, mint a Nagy Illeg√°lis √úzletrŇĎl fant√°zi√°lni, √ļgyhogy mostan√°ig v√©gigp√∂rgettem magamban egy csom√≥ lehetŇĎs√©get. Az a baj, hogy a cigaretta k√∂nnyŇĪ, ar√°nylag nagy mennyis√©g kell ahhoz, hogy keresni is lehessen rajta, ez√©rt kisipari m√≥dszerekkel becsemp√©szni nem lenne √©rtelme. Tekintetbe v√©ve a fejlett v√©delmi rendszert √©s a rakom√°ny komoly t√©rfogat√°t, egyelŇĎre a l√©ghaj√≥r√≥l t√∂rt√©nŇĎ √°r√ļs√≠t√°s tŇĪnik a leg√©leterŇĎsebb lehetŇĎs√©gnek. Nagy gondola tele kartonokkal, gyors lesz√°ll√°s 3 m√©ter magass√°gig a talaj f√∂l√∂tt, a kuncsaftok k√∂vet csomagolnak a pap√≠rp√©nzbe √©s f√∂ldobj√°k, √©n meg sz√≥rom le a cigisdobozokat, azt√°n gyorsan megpattanok. Esetleg lehetne fatrafikokat csin√°lni, m√°rmint elŇĎre eldugni egy csom√≥ cigarett√°t f√°k odv√°ban, de az el√©gg√© rizik√≥snak tŇĪnik.

Ha van jobb √∂tleted, ne tartsd magadban, √≠rd meg ide, √ļgysem fogjuk megval√≥s√≠tani! A sztorit pedig k√∂vetni fogom, amint kifŇĎznek valamit Gerendai√©k, azonnal tud√≥s√≠tunk r√≥la.