This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem kértek Deutschból és Orbánból az MTK ultrái

Illustration for article titled Nem kértek Deutschból és Orbánból az MTK ultrái

Nem kaptak meghívót a 125. születésnapi ünnepségre, ahol Orbán lejattolt a kabalalibával, görögtüzeztek inkább egy jót a Szentély előtt.

Advertisement

Pártünnepségnek nevezte az Ultras MTK a Facebook-oldalán a szombati hivatalos bulit, ahol Deutsch elnök mellett a milliárdokat ígérő Orbán Viktor és Schmitt Pál is felléptek. Miután nem kaptak meghívást, fogták magukat, és csaptak egy saját minibulit a Hidegkuti stadion előtt, amiről így számoltak be:

1888. november 16.: Szekrényessy Kálmán Teréz körúti lakásában megalapították a Magyar Testgyakorlók Körét.

2013. november 16.: A 125 éves klub szurkolói csoportja hiába várta a meghívót az utolsó pillanatig az MTK ünnepi gálájára, az nem érkezett meg. Valószínűleg a klubvezetés nem tartotta volna politikailag korrektnek a jelenlétünk a "pártünnepségen". Ezért Orbán Viktor és Gedeon nélkül, a maga módján volt kénytelen ünnepelni a klubház előtt összegyűlt néhány tucat ultra. Ahogy a görögtüzek füstje egy pár másodpercre elhomályosította a klubházra kirakott Deutsch címert, tudtuk, hogy jobban is jártunk így.

Advertisement

A kommentek között még ezzel egészítették ki a beszámolót:

A délután jött ötlettől vezérelve mi látványosabban akartuk kifejezni szeretetünket klubbunk iránt. Valaki díszes vacsorával, öltönyben, mi inkább a magunk módján egy kis piróval Avanti Ultras!

Advertisement

Amire a baráti kör egyik tagja, aki kapott meghívót, ezt reagálta:

Távol áll tőlem védelmébe vennem a szervezőket, a szervezést. A szurkolókat a BK elnőksége képviselte! Mindannyian kaptunk 2 személyes meghívót! Feltételezem Iván is kapott, hacsak nem felcsúti kalandjáért lehúzták a listáról.

Minden ilyen rendezvényen probléma meghúzni a határt. Kb. 500 főre lett az esemény szervezve. Ahogy láttam elég sokan nem jöttek el. A megjelentek felének szerintem semmi köze nem volt az MTK - hoz, a másik fele pedig a régi és jelenlegi sportolók, edzők, vezetők voltak. Mostaniak nagyon kevesen, régiek nagyon sokan voltak.

Advertisement

Az ultrák tehát nem szeretik se Deutsch sportklubelnököt, se az új klubcímert, sem a Fideszt. Fogalmam sincs persze, mi van a főlelátó aljában mellettem tökmagozók fejében, de az elég sanszosnak tűnik, hogy a meccsrejáró átlagdrukkerek többségének annak idején elég nehéz volt feldolgoznia, hogy egy vezérfideszes lett a klubelnök. Főleg miután tavaly a sportegyesület a fociklubban is meghatározó részt szerzett egy időre. De Deutsch Tamás végül is rendes MTK-szurkoló volt régebben is, a fia itt focizik, a politikai tevékenysége pedig kimerül a viccesen trágár twittelésben, szóval azért nem volt annyira nehéz elfogadni. Más lett volna mondjuk ha Kövér László jelenik meg a főlelátón. De az orbános-schmittes ünneplés ezért tényleg elég erős volt, sportolóként hiába a klub legendája a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt.

Advertisement
Advertisement

Tök kiváncsi vagyok, hogy a nem Orbán-rajongó szurkolótábor mit szól az Orbán által bejelentett állami milliárdokhoz meg stadionfelújításhoz!

Share This Story

Get our newsletter