Illustration for article titled Nem kértek Deutschból és Orbánból az MTK ultrái

Nem kaptak meghívót a 125. születésnapi ünnepségre, ahol Orbán lejattolt a kabalalibával, görögtüzeztek inkább egy jót a Szentély előtt.

Advertisement

Pártünnepségnek nevezte az Ultras MTK a Facebook-oldalán a szombati hivatalos bulit, ahol Deutsch elnök mellett a milliárdokat ígérő Orbán Viktor és Schmitt Pál is felléptek. Miután nem kaptak meghívást, fogták magukat, és csaptak egy saját minibulit a Hidegkuti stadion előtt, amiről így számoltak be:

1888. november 16.: Szekrényessy Kálmán Teréz körúti lakásában megalapították a Magyar Testgyakorlók Körét.

2013. november 16.: A 125 éves klub szurkolói csoportja hiába várta a meghívót az utolsó pillanatig az MTK ünnepi gálájára, az nem érkezett meg. Valószínűleg a klubvezetés nem tartotta volna politikailag korrektnek a jelenlétünk a "pártünnepségen". Ezért Orbán Viktor és Gedeon nélkül, a maga módján volt kénytelen ünnepelni a klubház előtt összegyűlt néhány tucat ultra. Ahogy a görögtüzek füstje egy pár másodpercre elhomályosította a klubházra kirakott Deutsch címert, tudtuk, hogy jobban is jártunk így.

Advertisement

A kommentek között még ezzel egészítették ki a beszámolót:

A délután jött ötlettől vezérelve mi látványosabban akartuk kifejezni szeretetünket klubbunk iránt. Valaki díszes vacsorával, öltönyben, mi inkább a magunk módján egy kis piróval Avanti Ultras!

Advertisement

Amire a baráti kör egyik tagja, aki kapott meghívót, ezt reagálta:

Távol áll tőlem védelmébe vennem a szervezőket, a szervezést. A szurkolókat a BK elnőksége képviselte! Mindannyian kaptunk 2 személyes meghívót! Feltételezem Iván is kapott, hacsak nem felcsúti kalandjáért lehúzták a listáról.

Minden ilyen rendezvényen probléma meghúzni a határt. Kb. 500 főre lett az esemény szervezve. Ahogy láttam elég sokan nem jöttek el. A megjelentek felének szerintem semmi köze nem volt az MTK - hoz, a másik fele pedig a régi és jelenlegi sportolók, edzők, vezetők voltak. Mostaniak nagyon kevesen, régiek nagyon sokan voltak.

Advertisement

Az ultrák tehát nem szeretik se Deutsch sportklubelnököt, se az új klubcímert, sem a Fideszt. Fogalmam sincs persze, mi van a főlelátó aljában mellettem tökmagozók fejében, de az elég sanszosnak tűnik, hogy a meccsrejáró átlagdrukkerek többségének annak idején elég nehéz volt feldolgoznia, hogy egy vezérfideszes lett a klubelnök. Főleg miután tavaly a sportegyesület a fociklubban is meghatározó részt szerzett egy időre. De Deutsch Tamás végül is rendes MTK-szurkoló volt régebben is, a fia itt focizik, a politikai tevékenysége pedig kimerül a viccesen trágár twittelésben, szóval azért nem volt annyira nehéz elfogadni. Más lett volna mondjuk ha Kövér László jelenik meg a főlelátón. De az orbános-schmittes ünneplés ezért tényleg elég erős volt, sportolóként hiába a klub legendája a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt.

Advertisement
Advertisement

Tök kiváncsi vagyok, hogy a nem Orbán-rajongó szurkolótábor mit szól az Orbán által bejelentett állami milliárdokhoz meg stadionfelújításhoz!

Share This Story

Get our newsletter