This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem jött érte a vevő, a NAV egyben árverezi a 170 ezer indiai gyűrűt

Illustration for article titled Nem jött érte a vevő, a NAV egyben árverezi a 170 ezer indiai gyűrűt

Milyen szerencse, hogy a magyar újságírás elsőszámú gyűrűfetisisztája, azaz Szily László nincsen most netközelben. A NAV elektronikus árveréseket listázó honlapján ugyanis most lehet venni két raklap, Indiából származó gyűrűt, minimáláron potom 7 822 980 forintért.

Advertisement
Illustration for article titled Nem jött érte a vevő, a NAV egyben árverezi a 170 ezer indiai gyűrűt

A féltonnás rakomány a Liszt Ferenc Repülőtérre érkezett, de nem vette át a vevője. Így a NAV lefoglalt áruként árverésre bocsájtja. A hivatalos leírás szerint:

Az árverés tárgya 173.844 db jó minőségű és állapotú bizsu gyűrű. A gyűrűk többsége arany színű, de van közte ezüst, fekete, kék, piros, barna és lila színű is. A gyűrűk mintázata igényes kidolgozású és sokféle formájú. A gyűrűk mindegyikét átlátszó kő díszíti, többségükben 4 db kő található. A gyűrűk mérete állítható. 1 dobozban 12 db van, összesen 14.487 doboz. Az áru nem közösségi áru, az árukiadás feltétele az áru vámjogi sorsának rendezése. A vámkezelés helyben elvégezhető, melyhez VPID/EORI szám igénylése szükséges. Szabad forgalomba bocsátás esetén a vételár 4% -a vám és további 27% áfa megfizetése szükséges. Amennyiben a vámkezelés vámügyintéző igénybevételével történik, ez további költséggel jár.

Advertisement

Vaterabuziknak különösen jó az arveres.apeh.hu honlapot nézegetni, például lehet venni tíz tonna lefoglalt fémhulladékot is másfél milláért.

This image was lost some time after publication.
This image was lost some time after publication.

Share This Story

Get our newsletter