Illustration for article titled ​Nem jó a bor? Nyugodjon le mindenki a pics@ba

Ha ilyen vicces lenne minden boros cikk, nem itt tartana ez az ország. Teszel a borra? Akkor ez a te írásod! Irtó viccesen védik meg Gálnét, az Év Rengeteget Támadott Bortermelőjét.

Advertisement

Borérdekteleneknek, borsemlegeseknek és a borszakértő prózától viszolygóknak különösen ajánlom Németh Richárd fergeteges cikkét a Borászportálról. Pont az a jó benne, hogy nem kell ismerni a témát, a sztorit, az összefüggést ahhoz, hogy az ember remekül elszórakozzon azon, ahogy a szerző megvédi a sokak által leprázott Gálnét, az Év Bortermelője díj nyertesét.

Én a szerzőt sem ismerem, a cikk alanyát még kevésbé, a Borászportált életemben először láttam, ennek ellenére most ezt a posztot írom. Ilyenek miatt:

Nem jó a bor? Nyugodjon le mindenki a pics@ba. A bor finom. Gálnénak jó bora van. Szívesen veszek részt minden, a régi, elavult rendszert ostromló oppozícióban, de ha valamit a tapasztalat fölülír, akkor ott stop van minden további szardobálásnak – részemről. Gálnénak jó borai vannak, ezt én ellenőríztem.

Igen, lehet azt mondani, hogy ezt a véleményt most a portál hivatalos policy-je mondatja velem, mert a Gálnénak (-nek – hogy kell ezt helyesen írni?) most bannere fut a címlapon. Ám, az igazság az, hogy azt az Éva még egy tavalyi, nyári rozé-teszt során nyerte. Minden Borászportál-teszt nyertes kap ugyanis egy ötkilós hirdetési csomagot. Az pötyög most az Évának.

Advertisement

Először azt gondoltam, hogy kár, hogy a cikk második fele, Gálné borainak értékelése már telivér, legdurvább fajta borbuzi szleng, a pohárból vaníliacukor, sütőpor és hevülő vaj illata száll fel, míg ízében őszibarack befőtt, angolkrém, ananász és citromhús veteti észre magát, de aztán rájöttem, hogy ennek a fényében még szórakoztatóbb az eleje.

(via bukovics)

Share This Story

Get our newsletter