Meg√≠rtam, hogy a H√≠r Tv-sek a zaklatni k√≠v√°nt korm√°nyellenes t√ľntetŇĎt √∂sszekevert√©k egy m√°sik Nagy Em√≠li√°val. Szitkoz√≥dva v√°laszoltak, olyan √∂nleleplez√©ssel, amirŇĎl √°lmodni sem mertem volna.

H√©t k√∂zben √°lland√≥an online vagyok, ez√©rt h√©tv√©g√©n √∂nv√©delembŇĎl csak minim√°lisan szoktam internetezni. Ez√©rt igaz√°b√≥l csak vas√°rnap este jutott el hozz√°m az, hogy a balf√°c√°n H√≠r Tv-sek, akik azt sem ellenŇĎrizt√©k, hogy a v√°diratb√≥l vagy az √≠t√©letbŇĎl m√°solnak ki r√©szleteket, egy eg√©szen m√°s ember elleni hat√≥s√°gi elj√°r√°ssal akart√°k bes√°rozni a t√ľntet√©sen felsz√≥lal√≥ tan√°rnŇĎt, bejegyz√©sben reag√°ltak a p√©nteki posztomra.

A bejegyzés olyan klassz, hogy iderakom egyben:

Advertisement

Itt meg el is olvasható az eredeti helyén, amit a kommentek miatt mindenképpen ajánlanék.

√Čs most m√©g jobban meg vagyok lepve, mint a m√ļlt h√©ten voltam. A legvadabb √°lmomban sem mertem olyan szerencs√©ben rem√©nykedni ‚Äď b√°r k√©ts√©gk√≠v√ľl √°br√°ndoztam r√≥la ‚Äď, hogy majd azzal v√©dekeznek, hogy "nem, nem is egy hab√≥kos fick√≥ √°ltal a netre kitett diliny√≥s dokumentum alapj√°n pr√≥b√°ltuk csal√°si √ľgyben emlegetni Nagy Em√≠lia nev√©t, hanem megint a hat√≥s√°gokt√≥l kaptuk az inf√≥t."

Advertisement

Pedig valami ilyesmi történt, hiszen azt írják:

a mi inf√≥nk nem a netrŇĎl sz√°rmazott, ahogy V√°rady Zsolt drog√ľgy√©t sem a keresŇĎ dobta ki.

Eleve vicces az eg√©sz visszav√°g√°s, hiszen azon k√≠v√ľl, hogy szitkoz√≥dnak, kital√°lni sem tudtak semmi magyar√°zkod√°st a t√∂rt√©ntekre. Azon fel√ľl, hogy ez is onnan j√∂tt, mint a V√°rady-inf√≥.

Advertisement

Amellett, hogy az√≥ta r√°zk√≥dom a boldogs√°gt√≥l, egy kicsit meg is r√©m√ľltem. T√©nyleg, milyen sz√≠nvonal√ļ lej√°rat√≥ g√©pezet m√°r, ahol:

  1. a Nagy Em√≠li√°t kicsin√°lni k√©sz√ľlŇĎ hat√≥s√°g eleve minden alapvetŇĎ ellenŇĎrz√©st mellŇĎzve sziv√°rogtat ki anyagot egy Nagy Em√≠lia nevŇĪ emberrŇĎl
  2. majd a fŇĎ√°ll√°s√ļ lej√°rat√≥ minden ellenŇĎrz√©s n√©lk√ľl, ahogy van, felhaszn√°lja az inf√≥t, pedig esk√ľsz√∂m ‚Äď hiszen v√©gigcsin√°ltam ‚Äď, hogy ha t√∂k√∂lnek, maximum 8 perc alatt csekkolhatt√°k volna, hogy a k√©t nŇĎ nem is hasonl√≠t egym√°sra

Advertisement

Ha m√°r ez az ipar√°g is ilyen sz√≠nvonaltalan treh√°nys√°ggal mŇĪk√∂dik, mi mehet azokon a ter√ľleteken, ahol nem annyira profik, mint ebben?

B√°r a v√°laszposztjuk nehezen √©rthetŇĎ, igen sz√©tesŇĎ sz√∂veg, ha j√≥l √©rtelmezem, azt is √°ll√≠tj√°k, hogy Nagy Em√≠lia tan√°rnŇĎ bet√°mad√°sa a tan√≠tv√°nyai k√∂r√©ben lett volna az inform√°ci√≥juk ellenŇĎrz√©se. Ha √≠gy √©rtett√©k, az m√©g viccesebb.

A v√°lasz utols√≥ mondata pedig kiss√© h√°tborzongat√≥an mutatja meg, hogyan k√©pzelik a sajt√≥ mŇĪk√∂d√©s√©t a H√≠r Tv-ben, a saj√°t √©lettpasztalataik alapj√°n. Ann√°l a r√©szn√©l v√©gk√©pp nem √©reztem semmif√©le d√ľh√∂t vagy ellenszenvet, csak az ŇĎszinte sajn√°lat fogott el, hogy ezek a szeg√©ny emberek eszerint el sem tudj√°k k√©pzelni, milyen szabadon dolgozni. Minden ir√≥nia n√©lk√ľl mondom, hogy ez igen szar lehet. Mert szabadon dolgozni irt√≥ j√≥ dolog, a dug√°son meg a gyerekeken k√≠v√ľl a legcsod√°sabb, amivel az √©letemben tal√°lkoztam, m√©g a horg√°sz√°sn√°l, a fociz√°sn√°l vagy a gomb√°sz√°sn√°l is jobb.

Advertisement

A Cinknek van egy alblogja, a Szamizdat, amit annak idej√©n arra ‚Äď is ‚Äď tal√°ltunk ki, hogy √ļjs√°g√≠r√≥k, akik a munkahely√ľk√∂n valamiulyen okb√≥l nem tudnak meg√≠rni bizonyos t√©m√°kat, itt √°ln√©ven, szabadon dolgozhassanak. Innen √ľzenem a H√≠r Tv-seknek, hogy nyitva van a p√°lya, n√°lam vagy Albertn√©l kell jelentkezni, miut√°n csin√°lt√°l egy Kinja-accountot. Gyorsan hozz√°adlak a szerzŇĎkh√∂z, √©s onnant√≥l kiny√≠lik a vil√°g!