Nem is vártam ilyen beismerést a Hír Tv-től

Megírtam, hogy a Hír Tv-sek a zaklatni kívánt kormányellenes tüntetőt összekeverték egy másik Nagy Emíliával. Szitkozódva válaszoltak, olyan önleleplezéssel, amiről álmodni sem mertem volna.

Advertisement

Hét közben állandóan online vagyok, ezért hétvégén önvédelemből csak minimálisan szoktam internetezni. Ezért igazából csak vasárnap este jutott el hozzám az, hogy a balfácán Hír Tv-sek, akik azt sem ellenőrizték, hogy a vádiratból vagy az ítéletből másolnak ki részleteket, egy egészen más ember elleni hatósági eljárással akarták besározni a tüntetésen felszólaló tanárnőt, bejegyzésben reagáltak a pénteki posztomra.

Advertisement

A bejegyzés olyan klassz, hogy iderakom egyben:

Illustration for article titled Nem is vártam ilyen beismerést a Hír Tv-től
Advertisement

Itt meg el is olvasható az eredeti helyén, amit a kommentek miatt mindenképpen ajánlanék.

Advertisement

És most még jobban meg vagyok lepve, mint a múlt héten voltam. A legvadabb álmomban sem mertem olyan szerencsében reménykedni – bár kétségkívül ábrándoztam róla –, hogy majd azzal védekeznek, hogy "nem, nem is egy habókos fickó által a netre kitett dilinyós dokumentum alapján próbáltuk csalási ügyben emlegetni Nagy Emília nevét, hanem megint a hatóságoktól kaptuk az infót."

Pedig valami ilyesmi történt, hiszen azt írják:

a mi infónk nem a netről származott, ahogy Várady Zsolt drogügyét sem a kereső dobta ki.

Advertisement

Eleve vicces az egész visszavágás, hiszen azon kívül, hogy szitkozódnak, kitalálni sem tudtak semmi magyarázkodást a történtekre. Azon felül, hogy ez is onnan jött, mint a Várady-infó.

Amellett, hogy azóta rázkódom a boldogságtól, egy kicsit meg is rémültem. Tényleg, milyen színvonalú lejárató gépezet már, ahol:

  1. a Nagy Emíliát kicsinálni készülő hatóság eleve minden alapvető ellenőrzést mellőzve szivárogtat ki anyagot egy Nagy Emília nevű emberről
  2. majd a főállású lejárató minden ellenőrzés nélkül, ahogy van, felhasználja az infót, pedig esküszöm – hiszen végigcsináltam –, hogy ha tökölnek, maximum 8 perc alatt csekkolhatták volna, hogy a két nő nem is hasonlít egymásra
Advertisement

Ha már ez az iparág is ilyen színvonaltalan trehánysággal működik, mi mehet azokon a területeken, ahol nem annyira profik, mint ebben?

Bár a válaszposztjuk nehezen érthető, igen széteső szöveg, ha jól értelmezem, azt is állítják, hogy Nagy Emília tanárnő betámadása a tanítványai körében lett volna az információjuk ellenőrzése. Ha így értették, az még viccesebb.

Advertisement

A válasz utolsó mondata pedig kissé hátborzongatóan mutatja meg, hogyan képzelik a sajtó működését a Hír Tv-ben, a saját élettpasztalataik alapján. Annál a résznél végképp nem éreztem semmiféle dühöt vagy ellenszenvet, csak az őszinte sajnálat fogott el, hogy ezek a szegény emberek eszerint el sem tudják képzelni, milyen szabadon dolgozni. Minden irónia nélkül mondom, hogy ez igen szar lehet. Mert szabadon dolgozni irtó jó dolog, a dugáson meg a gyerekeken kívül a legcsodásabb, amivel az életemben találkoztam, még a horgászásnál, a focizásnál vagy a gombászásnál is jobb.

A Cinknek van egy alblogja, a Szamizdat, amit annak idején arra – is – találtunk ki, hogy újságírók, akik a munkahelyükön valamiulyen okból nem tudnak megírni bizonyos témákat, itt álnéven, szabadon dolgozhassanak. Innen üzenem a Hír Tv-seknek, hogy nyitva van a pálya, nálam vagy Albertnél kell jelentkezni, miután csináltál egy Kinja-accountot. Gyorsan hozzáadlak a szerzőkhöz, és onnantól kinyílik a világ!

Share This Story

Get our newsletter