Csak berakom azt az MTI-hĂ­rt, amely szerint hatalmas rĂ©szvĂ©tel mellett elsöprƑ többsĂ©g tĂĄmogatta Luganszk Ă©s Donyeck megyĂ©k fĂŒggetlensĂ©gĂ©t. TisztĂĄra, mint a KrĂ­men.

A szavazĂłk 94-98 szĂĄzalĂ©ka a kelet-ukrajnai Luganszk megye fĂŒggetlensĂ©ge mellett döntött – közölte a szakadĂĄrok ĂĄltal egyoldalĂșan kikiĂĄltott "luganszki nĂ©pköztĂĄrsasĂĄg" vĂĄlasztĂĄsi bizottsĂĄgĂĄnak elnöke az Unian hĂ­rĂŒgynöksĂ©g hĂ©tfƑi jelentĂ©se szerint.

Olekszandr Malihin azt mondta, hogy hĂ©tfƑ reggelig 28 vĂĄlasztĂł kerĂŒleti szavazĂłbizottsĂĄgban dolgoztĂĄk fel a vasĂĄrnapi nĂ©pszavazĂĄs voksait. HozzĂĄtette, hogy vĂĄrjĂĄk mĂ©g a szavazatokat azokrĂłl terĂŒletekrƑl, ahol a kijevi vezetĂ©s ĂĄltal felĂĄllĂ­tott Nemzeti GĂĄrda tevĂ©kenysĂ©ge nehezĂ­tette a szavazĂĄst.

Az elƑzetes adatok szerint a szavazĂłk 94-98 szĂĄzalĂ©ka tĂĄmogatja a megye fĂŒggetlennĂ© vĂĄlĂĄsĂĄt, s a rĂ©szvĂ©teli arĂĄny 81 szĂĄzalĂ©kos volt – mondta.

Malihin közölte: helyi idƑ szerint dĂ©lre (13 Ăłra) vĂĄrjĂĄk a pontosabb adatokat, illetve a MoszkvĂĄban lakĂł luhanszkiak szavazĂĄsĂĄnak összesĂ­tĂ©sĂ©t, amit szintĂ©n beszĂĄmĂ­tanak majd a vĂ©geredmĂ©nybe.

Roman Ljahin, a szakadĂĄrok ĂĄltal donyecki nĂ©pköztĂĄrsasĂĄgnak kikiĂĄltott Donyeck megye vĂĄlasztĂĄsi bizottsĂĄgĂĄnak elnöke vasĂĄrnap este az elƑzetes eredmĂ©nyeket ismertetƑ sajtĂłtĂĄjĂ©koztatĂłjĂĄn azt közölte, hogy a vĂĄlasztĂłpolgĂĄrok 89,07 szĂĄzalĂ©ka adta voksĂĄt a terĂŒlet fĂŒggetlensĂ©gĂ©re, mĂ­g 10,19 szĂĄzalĂ©kuk ellene szavazott. Ljahin szerint a rĂ©szvĂ©teli arĂĄny nĂĄluk 74,87 szĂĄzalĂ©kos volt. VĂ©gleges eredmĂ©nyeket hĂ©tfƑre Ă­gĂ©rt.

A kijevi vezetĂ©s Ă©s több kĂŒlföldi orszĂĄg közölte, nem ismeri el a kelet-ukrajnai Ășgynevezett nĂ©pszavazĂĄsok eredmĂ©nyĂ©t.