K√©t √ļj hŇĎs√∂m van, az egyik James White, brit politol√≥gushallgat√≥, aki a di√°ksz√°ll√°son megval√≥s√≠totta √©lete √°lomreceptj√©t, a m√°sik Roy Anderson b√≠r√≥, aki a k√∂vetkezŇĎ szavakkal √≠t√©lte el: "Biztos vagyok benne, hogy √Ėn norm√°l esetben kem√©nyen dolgoz√≥ fiatalember, aki mindent megtesz a diplom√°ja megszerz√©s√©√©rt √©s a karrierj√©√©rt. De sokkal t√∂bb alkoholt fogyasztott, mint szabadott volna. Rem√©lem, hogy az√≥ta lecsillapodott, √©s nem megy bele olyan iv√≥rohamokba, mint amilyenbe azon az est√©n. (..) Durv√°n b√°nt azzal az √°llattal, de azt most m√°r lehetetlen eld√∂nteni, hogy a h√∂rcs√∂g amiatt pusztult el, vagy mert berakta az irt√≥zatosan forr√≥ serpenyŇĎbe."

White annyira vid√°man bulizott a yorki di√°ksz√°ll√°s√°n, hogy kih√≠vtak r√° az √ľgyeletet. A ki√©rkezŇĎ rendŇĎr√∂k magatehetetlen √°llapotban tal√°lt√°k meg a folyos√≥n fekve, de siker√ľlt kiszedni√ľk belŇĎle a szobasz√°m√°t. Az ajt√≥t t√°rva-nyitva tal√°lt√°k, bentrŇĎl pedig durva szag √°radt. A konyh√°ban a tŇĪzhely maximumra volt csavarva, a mosogat√≥ mell√© h√ļzva pedig egy nyeles sepenyŇĎt tal√°ltak, benne egy s√ľlt aranyh√∂rcs√∂ggel.

- Mi t√∂rt√©nt a h√∂rcs√∂ggel? - k√©rdezt√©k a rendŇĎr√∂k White-t√≥l.

- Kibaszottul megs√ľt√∂ttem, megs√ľt√∂ttem - v√°laszolta a politol√≥gi√°t √©s k√ľlkapcsolatokat hallgat√≥, 21 √©ves mintadi√°k a jegyzŇĎk√∂nyv szerint.

A h√∂rcs√∂g r√°ad√°sul nem is az √∂v√©, hanem a lak√≥t√°rs√°√© volt. Sz√≠vmelengetŇĎ h√≠r, hogy a bar√°t nem sz√≠vta mellre a dolgot, √©s a fi√ļk tov√°bbra is egy√ľtt laknak. White-nak alapvetŇĎen az volt a szerencs√©je, hogy a v√°d √©s a v√©delem √°ltal felk√©rt r√°gcs√°l√≥szak√©rtŇĎk egyike sem tudta meg√°llap√≠tani, hogy a h√∂rcs√∂g elevenen, vagy m√°r d√∂gl√∂tten ker√ľlt-e bele a serpenyŇĎbe. √ćgy meg√ļszta 120 √≥ra k√∂zmunk√°val, 1000 font perk√∂lts√©ggel, b√°r melett 8 √©vre eltiltott√°k az √°llattart√°st√≥l is.

Advertisement

[via Daily Mail]

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2…