This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Nem hiszem el: az állatok lelkéről vitázik Semjénnel az MSZP közleménye

Illustration for article titled Nem hiszem el: az állatok lelkéről vitázik Semjénnel az MSZP közleménye

Én megmondtam. Semjén Zsolt mestertroll, aki most úgy megszívatta a gyagya MSZP-t, hogy virágkosarat fogok küldetni neki.

Advertisement

Ez most nem üres dobálódzás a szavakkal: ilyen erős, önmagában is megálló, Hunyady Sándor tollára való kezdőmondata magyar politikai közleménynek még nem volt:

Mély megdöbbenéssel értesültem Semjén Zsolt nyilatkozatáról, mely szerint a Mennyország az állatok számára nincs nyitva.

A túlmozgásos baloldaliak heccelése végett adott interjújában Semjén Zsolt ugyanis a következő, a zseniális szinten belül is kiemelkedő válaszokat adta vadászati témakörben:

– Az elmúlt mondjuk fél évben azért sikerült valamit?

– Persze. Bár az ember nem dicsekszik a zsákmányával, de most az egyszer kivételt teszek: a télen terítékre hoztam egy vadkant.

– Katolikusként nincs gondban ezzel?

– Miért?

– Decemberben főcímek voltak arról, hogy Ferenc pápa szerint az állatok is mennyországba juthatnak.

– Akkor tévesek voltak a főcímek.

– Az viszont nem, hogy VI. Pál azt mondta: állatainkat egy nap Krisztus örökkévalóságában látjuk majd viszont. Vadászként ön akkor gyilkos.

– Ebben az esetben ha ön eszik egy szelet rántott húst, akkor kannibál.

– Ezek szerint igen.

– Na, tegyük akkor ezt rendbe teológiailag. János apokalipszisében az új ég és az új föld, a mennyei Jeruzsálem azt jelenti, hogy az egész teremtés meg fog újulni. Ez azonban nem jelenti, hogy itt ennek a világnak a keretei között ne ennek a világnak a szabályai szerint kellene élni. Az ember fogazata például mutatja, hogy növényevő és húsevő egyszerre, mégsem mondjuk, hogy ha megeszünk egy szelet kenyeret, azzal bűnt követtünk el, mert megöltük a búzát, amely szintén megújul majd egyébként a mennyei Jeruzsálemben.

– Ha megeszem a rántott húst, hogy életben maradjak, az azért más, mint amikor ön lelövi a szalonkát, s pusztán szórakozásból öl.

– Csak a pontosság kedvéért, a vadászat nem szórakozás, hanem szenvedély. Az ember antropológiai természetéből következik. Ahogy a szerelem. Az Úristen az embert ide helyezte, ebbe a világba, mintegy kertbe, hogy kertészként gondozza azt. Két tévedést lehet elkövetni ezzel a feladattal kapcsolatban. Az ipari lobbi lebetonozná az egész kertet. Ez az egyik. A másik véglet meg hagyná, hogy elvadult dzsumbuj legyen a kert. A küldetésünk az, hogy műveljük, hogy virágzó kertet hozzunk létre. Ahhoz viszont kellenek szerszámok. A vadász kezében a fegyver pontosan az, ami a kertész kezében a metszőolló.

Advertisement

Mire az MSZP most képes volt kiküldeni a következő közleményt. A első szavától az utolsó kérdőjelig tökéletes szöveg alapján egyetlen dologban vagyok biztos: a szocialista Kiss László annyit sem ért a világból, mint a közleményében emlegetett ledarált naposcsibe.

Dermesztő, hogy mennyire nem tiszteli az életet Semjén Zsolt

Mély megdöbbenéssel értesültem Semjén Zsolt nyilatkozatáról, mely szerint a Mennyország az állatok számára nincs nyitva. Ez alapján úgy tűnik, a KDNP elnöke nemcsak azt akarja megmondani, hogy az emberek mit csináljanak vasárnap, hanem azt is, hogy ki juthat a Mennyországba és ki nem.

Keresztényként és állatvédőként dermesztőnek tartom, hogy Semjén Zsolt állatok szórakozásból történő elpusztítását szenvedélynek minősíti. A KDNP elnöke passzióból öldököl, és még büszke is erre.

Semjén Zsolt láthatóan nem tiszteli az egyetemes életet, számára az állatok fájdalma, szenvedése nem is létezik. Ha így van, vélhetően a naposcsibék élve történő ledarálásával sincs semmi gondja.

Semjén Zsolt egyelőre még csak az állatok életét tartja érték- és lélek nélkülinek. Vajon mikor jön el az idő, amikor már máshol húzza meg ugyanezt a határt?

Kiss László országgyűlési képviselő

Share This Story

Get our newsletter