Nem fogod elhinni, milyen néven nyit kolbászozót az ismert vendéglátós

Támad az infantilis dizájnkolbász. FASZALÁDÉ. Így hívják Benkő Zoltán – a Mák Bisztró és a Lacipecsenye egykori üzletvezetője – leendő helyét. Lesz-e fagyizója 33 néven?

FASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉ

Rég nyitott hely Budapesten ilyen erős névvel. Nekem baromira tetszik ez a bátorság. Az áltis humor kedvelőjeként nagyon remélem, hogy a tulaj nemsokára beindítja valahol a közelben az Oson a foson nevű cipőboltját, illetve a 33-ra keresztelt fagyizót.

Advertisement

Ráadásul itt a szerkesztőségünk mellett, az Október 6-a utcában nyitja új helyét Benkő. Aki elmesélte, hogy a kajálda alapvetően a klasszikus magyar kolbászozókra fog hajazni, amennyiben a vendég kap egy szelet kenyeret, hozzá egy darab kolbászt vagy kolbászrokont, mustárt és esetleg egy kis savanyúságot, és állva termeli be az anyagot.

Magát a kolbászt ők csinálják. Az alapanyagot – ami szerencsés esetben általában magyar lesz – több helyről szerzik be. A kínálat állandóan változni fog, egyszerre 5-6-8 kolbászfélét kínálnak majd. A kategóriába a hurkák is beletartoznak, a hely neve alapján a szafaládé is.

Az árakról némileg ködösen azt mondta, hogy az egyszerűbb kolbászokból – mondjuk a citromosból – pár száz forintért már megebédelhetünk, az árak innen mennek felfelé, például a szarvasgombás-kacsamájas verzióig, és lesznek báránykolbászok is. Február második felében nyitnak az Október 6. utcában, a hirdhedt korrupciógyanús ügylet keretében eladott volt éjjelnappali melletti ház 20 négyzetméteres kis helyiségében. Tavasztól lesz nagyobb teraszuk, onnantól le is lehet ülni.

A kolbászozó ötletén két éve dolgozik Benkő, olyan nevet akart, ami magyar, játékos és utal a termékre is. A Faszaládéról egy csomó barátja próbálta lebeszélni, de nem hagyta magát. Óriási lesz, amikor a környék vendéglátó-ipari forgalmának nagy részét adó külföldiek megpróbálják kimondani!

Advertisement

Ez pedig Albert igazán stílusos kémfotója a Faszaládéról:

Advertisement

(A tippért örök hála Dr. Martinkónak)

Share This Story

Get our newsletter