Nem fogod elhinni, milyen néven nyit kolbászozót az ismert vendéglátós

Illustration for article titled Nem fogod elhinni, milyen néven nyit kolbászozót az ismert vendéglátós

Támad az infantilis dizájnkolbász. FASZALÁDÉ. Így hívják Benkő Zoltán – a Mák Bisztró és a Lacipecsenye egykori üzletvezetője – leendő helyét. Lesz-e fagyizója 33 néven?

Advertisement

FASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉFASZALÁDÉ

Rég nyitott hely Budapesten ilyen erős névvel. Nekem baromira tetszik ez a bátorság. Az áltis humor kedvelőjeként nagyon remélem, hogy a tulaj nemsokára beindítja valahol a közelben az Oson a foson nevű cipőboltját, illetve a 33-ra keresztelt fagyizót.

Advertisement

Ráadásul itt a szerkesztőségünk mellett, az Október 6-a utcában nyitja új helyét Benkő. Aki elmesélte, hogy a kajálda alapvetően a klasszikus magyar kolbászozókra fog hajazni, amennyiben a vendég kap egy szelet kenyeret, hozzá egy darab kolbászt vagy kolbászrokont, mustárt és esetleg egy kis savanyúságot, és állva termeli be az anyagot.

Magát a kolbászt ők csinálják. Az alapanyagot – ami szerencsés esetben általában magyar lesz – több helyről szerzik be. A kínálat állandóan változni fog, egyszerre 5-6-8 kolbászfélét kínálnak majd. A kategóriába a hurkák is beletartoznak, a hely neve alapján a szafaládé is.

Advertisement

Az árakról némileg ködösen azt mondta, hogy az egyszerűbb kolbászokból – mondjuk a citromosból – pár száz forintért már megebédelhetünk, az árak innen mennek felfelé, például a szarvasgombás-kacsamájas verzióig, és lesznek báránykolbászok is. Február második felében nyitnak az Október 6. utcában, a hirdhedt korrupciógyanús ügylet keretében eladott volt éjjelnappali melletti ház 20 négyzetméteres kis helyiségében. Tavasztól lesz nagyobb teraszuk, onnantól le is lehet ülni.

A kolbászozó ötletén két éve dolgozik Benkő, olyan nevet akart, ami magyar, játékos és utal a termékre is. A Faszaládéról egy csomó barátja próbálta lebeszélni, de nem hagyta magát. Óriási lesz, amikor a környék vendéglátó-ipari forgalmának nagy részét adó külföldiek megpróbálják kimondani!

Advertisement

Ez pedig Albert igazán stílusos kémfotója a Faszaládéról:

Illustration for article titled Nem fogod elhinni, milyen néven nyit kolbászozót az ismert vendéglátós
Advertisement

(A tippért örök hála Dr. Martinkónak)

Share This Story

Get our newsletter