Illustration for article titled Nem fogjátok elhinni, kit vádoltak azzal, hogy náci jelképeket használ

A képen látható Nicki Minajnak kellett elhatárolódnia a nácizmustól az új klipje miatt.

Advertisement

A leginkább a twerkelésről (gy.k. seggrázás) híres rapper Only című számában három másik hiphop/R&B nagyágyú is feltűnt Drake, Lil Wayne és Chris Brown személyében, mégsem ez adja a szám hírértékét, hanem a hozzá készült videó.

Az animációs klipet Jeffrey Osborne rendezte, és a videó esztétikája, meg az egyenruhák-színkombinációk valóban emlékeztethetnek a náci külsőségekre, de hogy ebből hogyan vezethette le az Anti-Defamation League nevű zsidó szervezet azt, hogy a klip "megidézi a Harmadik Birodalom propagandáját" / "érzéketlen a holokauszt-túlélőkkel szemben", az egy másik kérdés. Még úgy is, hogy a videó a Kristályéjszaka 76. évfordulóján jelent meg.

Advertisement
Illustration for article titled Nem fogjátok elhinni, kit vádoltak azzal, hogy náci jelképeket használ

Mindenesetre Minaj ma bocsánatot kért, és arra hivatkozott, hogy a Sin City és a Metalocalypse c. képregények szolgáltak ihletül a kliphez, illetve arra, hogy a producer, illetve a klipet felügyelő videográfus is történetesen zsidók. Így viszont a klip jókora publicitást kapott – lám, mi is erről írunk most –, és biztos mások fejében is megfordul, hogy Minaj talán pont erre a reakcióra számított.

Advertisement

Fotó: Joel Ryan/Invision/AP

Share This Story

Get our newsletter