Milyen éjjel-nappal együtt lenni egy zaklatóval egy zárt közösségben? Nagy cikk jelent meg a pannonhalmi szerzetes-tanár praktikáiról: több diákja is megnyílt, és mesélni kezdett.

Sarkadi Zsolt kőkemény olvasmányt írt a 444-re, amiben a hirhedt bencés szerzetes jó pár diákja arról mesélt, milyenek voltak a mindennapok és pontosan mit jelentett a testi-lelki zaklatás, amiben részük volt.

Advertisement

Bár Várszegi Asztrik főapát korábban azt nyilatkozta, hogy a tanár “illetlen érintéseinek” nem volt szexuális töltete, a beszámolókból világosan kiderül, hogy a tanár oldaláról egészen biztosan volt ilyen, hiszen nem egy diákjának többször is megérintette a péniszét, illetve az alkasát, belső combját simogatta.

De a cikknek nem ezek a részei az igazán érdekesek, hanem annak a mechanizmusnak a leírása, hogy egy kollégiumi tanár - függetlenül attól, hoigy éppen pap - hogyan tudja lelkileg terror alatt tartani a családjuktól elszakított kamasz fiúkat.

Advertisement

Itt van pár idézet, de ez tényleg az az írás, amit egyben érdemes húzóra elolvasni.

  • Lámpaoltás után az ágyam szĂ©lĂ©re ĂĽlt, a mellkasomra tette a kezĂ©t, simogatott, ruha alatt is, a hasamon vagy a belsĹ‘combomon. Többször benyĂşlt a pizsamanadrágomba. Nem emlĂ©kszem olyasmire, hogy rámarkolt volna a faszomra, de volt, hogy hozzáért
  • Ha valaki egy másik ember nadrágjába nyĂşl, az egy egĂ©szsĂ©ges párkapcsolatban is erĹ‘s jele annak, hogy többet szeretnĂ©l. EgĂ©szsĂ©ges párkapcsolatban a felek között mellĂ©rendelt viszony van, választották egymást. Egy tanár-diák viszony se nem mellĂ©rendelĹ‘, se nem szabadon választott, tehát ez az egĂ©sz nem normális. ÉrthetĹ‘ is, hogy radioaktĂ­v hulladĂ©kkĂ©nt temettĂĽk el ezeket az emlĂ©keket magunkban.
  • Nekem az volt nehĂ©z, hogy azt hittem, hogy az atya szerint Ă©n buzi vagyok, Ă©s ezĂ©rt csinálta ezt. És mivel M-nek általában igaza volt, sokáig gondolkodtam azon, hogy tĂ©nyleg buzi vagyok-e. ErrĹ‘l eddig senkinek sem tudtam beszĂ©lni, de volt egy idĹ‘szak, amikor majdnem tönkrementem ebben.
  • A lelki rĂ©szrĹ‘l sokkal nehezebb beszĂ©lni, alig tudom összefoglalni, hogy mi volt. Mert Ă©rted, az, hogy a hasamra teszi a kezĂ©t, az konkrĂ©t dolog, azt tudom, kimondom. DE EZ… EBBEN MEG CSAK ITT HABOGOK. Ez az igazán szörnyű, meg az, hogy ha nem lett volna a fizikai közeledĂ©s, akkor nem kerĂĽlt volna be a hĂ­rekbe ez az egĂ©sz. Ă–sszetört lelkek Pannonhalmán cĂ­mmel nehĂ©z lenne olvasott cikket Ă­rni.

Advertisement

A témában eddig ezt a posztot írtam.

Advertisement

Ă©s ezt :