Az Y-GEN Egyes√ľlet ‚Äď ez az Egy√ľtt ifj√ļs√°gi szervezete ‚Äď hat aktivist√°j√°t fogt√°k el hajnalban a hat√≥s√°gok, miut√°n azok megrong√°lt√°k a korm√°ny bev√°ndorl√≥plak√°tjait. M√°r elengedt√©k ŇĎket.

Az Index inform√°ci√≥i szerint 50 ezer forintot nem meghalad√≥ k√°r√©rt√©kŇĪ szab√°lys√©rt√©s miatt √°ll√≠tott√°k elŇĎ az aktivist√°kat. Az egyik fiatal elmondta a lapnak, hogy f√©l egy k√∂r√ľl firk√°lt√°k √∂ssze a plak√°tokat, √©s m√°r hazafel√© indultak, amikor √©szrevett√©k, hogy rendŇĎr√∂k k√∂vetik ŇĎket. ElŇĎsz√∂r csak igazoltatt√°k a fiatalokat, majd hagyt√°k ŇĎket elmenni. K√©sŇĎbb a V√°rosligetn√©l √©rt√©k ŇĎket utol a rendŇĎr√∂k, √©s k√∂z√∂lt√©k, hogy √ļgy n√©z ki, m√©gis be kell vinni√ľk az aktivist√°kat.

Az Index azt √≠rja, a jegyzŇĎk√∂nyvbŇĎl az is kider√ľl, hogy a rendŇĎrs√©g operat√≠van figyelteti a v√°rosban a nemzeti konzult√°ci√≥s plak√°tokat.

Az aktivist√°k √°ltal okozott k√°rt harmincezer forintban √°llap√≠tott√°k meg, √≠gy nem bŇĪncselekm√©nyt, hanem szab√°lys√©rt√©st k√∂vettek el. Reggel Szigetv√°ri Viktor posztolt p√°r k√©pet megrong√°lt plak√°tokr√≥l, ezeket fekete fest√©kkel f√ļjt√°k le, nem pedig k√©kkel.

Advertisement

Nagyon kíváncsi vagyok, hova fokozódhat még a plakáthelyzet.

UPDATE: A 444-n√©l jelentkezett az egyik fiatal, akit bevittek, √©s elmondta, hogy ŇĎk nem √∂sszef√ļjt√°k, hanem megszaggatt√°k a plak√°tokat. A r√°fest√©st ugyanis ink√°bb lehet bŇĪncselekm√©nyk√©nt √©rtelmezni, mint szab√°lys√©rt√©sk√©nt. Oda√°t k√©p is van.

Advertisement

via Index kép: Szigevtári Viktor FB