A Guardian elemzŇĎjek√©nt is dolgoz√≥, egy√©bk√©nt a Zonalmarking blogot √≠r√≥ Michael Cox dics√©retesen komolyan vette a tegnapi meccs taktikai elemz√©s√©t, noha kiv√©telesen neh√©z dolga volt. Akit √©rdekel, a szimpla tud√°sk√ľl√∂nbs√©g mellett mi d√∂nthetett, olvassa el.

Cox mindig lelkiismeretesen elemzi a meccseket, √°br√°kkal, taktikai hadrendekkel, de egy ilyen p√©ld√°tlan √∂sszeoml√°s ut√°n pokoli neh√©z dolga volt. A brazilokat ugyanis nem elsŇĎsorban a n√©metek taktikai h√ļz√°sa verte meg ennyire, hanem egyszerŇĪen minden t√©ren sokkal rosszabbak voltak az ellenfel√ľkn√©l. Ha ennyivel elint√©zi az elemz√©st, nem sz√≥lhatott volna senki egy sz√≥t sem.

Ehelyett azonban tal√°l p√°r lehets√©ges okot: √≠gy p√©ld√°ul azt, hogy nem j√∂tt be az, hogy Marcelo t√°mad√≥bb szellemben j√°tszott, hiszen szinte minden n√©met t√°mad√°s az ŇĎ oldal√°n futott. Meg azt, hogy a braziloknak nincs olyan komplex k√∂z√©pp√°ly√°suk, mint az eddig nem igaz√°n szt√°rolt Kroos, akinek t√©nyleg nem nagyon vagy gyenge pontja.

√Čs kit√©r arra is, hogy az eg√©sz vb-mezŇĎny egyik leggyeng√©bb csat√°ra j√°tszott a brazilokn√°l Fred szem√©ly√©ben, aki egyszerŇĪen t√©nyleg semmi fenyeget√©st nem jelentett a n√©met kapura (sem), noha kor√°bban az alg√©riaiak is megmutatt√°k, hogy ezt a n√©met v√©delmet meg lehet zavarni.

Fotó: AP Photo/Natacha Pisarenko