A Guardian elemzőjeként is dolgozó, egyébként a Zonalmarking blogot író Michael Cox dicséretesen komolyan vette a tegnapi meccs taktikai elemzését, noha kivételesen nehéz dolga volt. Akit érdekel, a szimpla tudáskülönbség mellett mi dönthetett, olvassa el.

Cox mindig lelkiismeretesen elemzi a meccseket, ábrákkal, taktikai hadrendekkel, de egy ilyen példátlan összeomlás után pokoli nehéz dolga volt. A brazilokat ugyanis nem elsősorban a németek taktikai húzása verte meg ennyire, hanem egyszerűen minden téren sokkal rosszabbak voltak az ellenfelüknél. Ha ennyivel elintézi az elemzést, nem szólhatott volna senki egy szót sem.

Ehelyett azonban talál pár lehetséges okot: így például azt, hogy nem jött be az, hogy Marcelo támadóbb szellemben játszott, hiszen szinte minden német támadás az ő oldalán futott. Meg azt, hogy a braziloknak nincs olyan komplex középpályásuk, mint az eddig nem igazán sztárolt Kroos, akinek tényleg nem nagyon vagy gyenge pontja.

És kitér arra is, hogy az egész vb-mezőny egyik leggyengébb csatára játszott a braziloknál Fred személyében, aki egyszerűen tényleg semmi fenyegetést nem jelentett a német kapura (sem), noha korábban az algériaiak is megmutatták, hogy ezt a német védelmet meg lehet zavarni.

Advertisement

FotĂł: AP Photo/Natacha Pisarenko