A Helyi T√©ma feltett neki k√©t k√©rd√©st, amit a sajt√≥irod√°j√°nak elŇĎsz√∂r le kellett ford√≠tania angolra. Azt√°n a v√°laszokat angolb√≥l vissza magyarra. Amik azt√°n nem is azokra a k√©rd√©sekre voltak v√°laszok.

√Čn nem tudom hogy mennek a sz√∂rnyŇĪ internacion√°lis multic√©gekn√©l a dolgok, de olyat nem tudok elk√©pzelni, hogy egy bizonyos sz√©khelyŇĪ v√°llalat kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ja, aki elvileg a sajt√≥√ľgyek√©rt felel, ne besz√©lje annak a bizonyos sz√©khelynek az anyanyelv√©t. A MOL-n√°l pont ez t√∂rt√©nik, ugyanis az ember, akit minden √ļjs√°g√≠r√≥nak zaklatnia kellene a k√©rd√©seivel, biztos, hogy nem fogja azokat meg√©rteni.

A Helyi T√©ma annyit akart megk√©rdezni a frissen kinevezett Dominic K√∂fnertŇĎl, hogy mit tart kiemelkedŇĎen magyar √©rt√©knek √©s hogyan √©rt√©keli, hogy munk√°ja Magyarorsz√°gra sz√≥l√≠totta? A v√°laszra viszont v√°rni kellett, √©s ami meg√©rkezett, az sem pont passzolt a k√©rd√©shez:

Dominic K√∂fner feles√©g√©vel √©s egy √©ves gyermek√©vel k√∂lt√∂z√∂tt Budapestre, hogy a MOL-csoportnak dolgozzon, hiszen a m√°ra nemzetk√∂zi szereplŇĎv√© v√°lt v√°llalatcsoport k√∂zpontja is a magyar fŇĎv√°rosban van. A k√∂zpont √°ltal k√≠n√°lt vonz√≥ munkahelyek sz√°mos nemzetk√∂zi szak√©rtŇĎt vonzanak ide, √©s a munka ennek megfelelŇĎen angolul folyik (‚Ķ) a szakember sz√°m√°ra nem ismeretlen a MOL √©s Magyarorsz√°g, hiszen 2007-ben m√°r sikeresen dolgozott a MOL-nak, mint strat√©giai kommunik√°ci√≥s tan√°csad√≥, hogy megv√©dje egy k√ľlf√∂ldi versenyt√°rs ellens√©ges felv√°s√°rl√°si sz√°nd√©k√°t√≥l.

Advertisement

A Profession.hu így írta le májusban Köfnert:

A kommunik√°ci√≥s igazgat√≥ 2010-2012 k√∂z√∂tt a Hypo Alpe Adria Group kommunik√°ci√≥s vezetŇĎjek√©nt √©s sz√≥vivŇĎjek√©nt 10 orsz√°got √©rintŇĎ kommunik√°ci√≥s folyamatv√°ltoz√°sok√©rt volt felelŇĎs, ezt megelŇĎzŇĎen a MAGNAT Real Estate AG befektetŇĎi √©s kommunik√°ci√≥s igazgat√≥jak√©nt dolgozott a v√°llalati kommunik√°ci√≥ ter√ľlet√©n. Szakmai karrierje sor√°n 7 √©vet dolgozott a Brunswick Groupn√°l, mint nemzetk√∂zi kommunik√°ci√≥s tan√°csad√≥. Dominic K√∂fner a diplom√°j√°t a J. W. Goethe Egyetemen szerezte politikai gazdas√°gtanb√≥l, illetve a wales-i Swansea Egyetemen tanult. BefektetŇĎi kapcsolatok szak√©rtŇĎi k√©pes√≠t√©s√©t (CIRO) a Frankfurt School of Finance and Managementen szerezte.

Advertisement

Most tr√©f√°san ide√≠rom, hogy megkerest√ľk K√∂fnert, de egyelŇĎre nem kaptunk v√°laszt. Ez term√©szetesen csak vicc.