Illustration for article titled ​Nem baj, ha játszik a gyerek, addig is tanulja az angolt

Svéd kutatók rájöttek: azok a gyerekek, akik több időt töltenek számítógépes játékokkal, főleg MMO-kkal, tömegesen, online játszhatókkal, jobb-nagyobb angol szókincsre tesznek szert.

Advertisement

Igazából nem is értem, ehhez miért kellett külön kutatás, számomra egyértelműnek tűnik, hogy aki többet használ egy nyelvet, jobban fogja beszélni. Ráadásul ezek a programok gyakran olyan világokban játszódnak, ahol teljesen új tárgyakkal és szavakkal találkozhatni.

Advertisement

Kérdés, hogy mennyi gyakorlati haszna van, ha meg tudunk nevezni három különböző buzogányfajtát angolul, de én például rengeteg állat és növény angol nevét is játékokból tanultam meg. Az MMO-kban ezenfelül nemcsak a programmal, a többi felhasználóval is angolul kell érintkezni, így nem elég megérteni a nyelvet, ki is kell tudni fejezni magunkat. Persze senki nem vár el szépirodalmi stílust.

Illustration for article titled ​Nem baj, ha játszik a gyerek, addig is tanulja az angolt
Advertisement

Hasonlóan van ez sorozatokkal, filmekkel, könyvekkel és az egész nettel. Rengeteget tanultam ilyen forrásokból, és sokkal kevesebbet az iskolai órákon, de az alapokhoz és a nyelvtanhoz nem árt egy tanár. Aki rendesen akarja beszélni a nyelvet, annak nem elég éjt nappallá téve játszania, és lenyomni egy X-akták-maratont, azzal a felkiáltással, hogy bocs, tanulok.

Share This Story

Get our newsletter