Illustration for article titled Nem az Origo új tulajdonosát fogják most bejelenteni

Ma délelőtt délután kettőkor tájékoztathatják arról az Origo szerkesztőségét, hogy az anyacég dobra verte őket. De minden pletyka ellenére kizárható, hogy új tulajt jelentsenek be, főleg, hogy Habony Árpádot.

Advertisement

A Cink írta meg elsőként múlt pénteken, hogy az Origo főszerkesztője mindenkit megkért, legyen ott a hétfői soros szerkesztőségi értekezleten. Úgy tudjuk, könnyen lehet, a portál értékesítésének állásáról fognak beszélni a stábnak. Az origósokat hivatalosan még arról sem értesítették ugyanis, hogy a folyamat már az ajánlatok beadásánál tart. A tudomásom szerint e hét péntekje a leadási határidő.

Advertisement

Azt azonban a Telekomot ismerő forrásaink mind kizárták, hogy bármi igazságmagva lenne azoknak a hisztérikus pletykáknak, hogy Habony Áprpád tulajdonszerzését jelentik most be. Az ajánlatok még eleve be sem érkeztek, plusz úgy hallani, erős lehet a verseny és komoly ajánlatok csaphatnak össze. Potenciális érdeklődő ugyanis tízes nagyságrendben akad, és úgy tűnik, szinte mindenki megmozdulhat, aki él és mozog a piacon. Én Spéder Zoltán és a CEMP/Index, illetve a Habony-féler Modern Media Group esetleges érdeklődéséről hallottam, a mai Világgazdaság pedig Simicska Lajost, az UPC-t és a Liszkay Gábor-féle Napi Gazdaságot is felsorolja a lehetőségek között.

A Cink úgy tudja, hogy ősz előtt nem valószínű a vevő kiválasztása, ha érkezik egyáltalán megfontolandó ajánlat. Az is csak a borítékok bontása után derül ki, hogy csak magára az Origo weboldalra, vagy a sok minden mást is tartalamzó Origo Zrt.-re érkeziknek-e ajánlatok.

Share This Story

Get our newsletter