Ma délelőtt délután kettőkor tájékoztathatják arról az Origo szerkesztőségét, hogy az anyacég dobra verte őket. De minden pletyka ellenére kizárható, hogy új tulajt jelentsenek be, főleg, hogy Habony Árpádot.

A Cink írta meg elsőként múlt pénteken, hogy az Origo főszerkesztője mindenkit megkért, legyen ott a hétfői soros szerkesztőségi értekezleten. Úgy tudjuk, könnyen lehet, a portál értékesítésének állásáról fognak beszélni a stábnak. Az origósokat hivatalosan még arról sem értesítették ugyanis, hogy a folyamat már az ajánlatok beadásánál tart. A tudomásom szerint e hét péntekje a leadási határidő.

Azt azonban a Telekomot ismerő forrásaink mind kizárták, hogy bármi igazságmagva lenne azoknak a hisztérikus pletykáknak, hogy Habony Áprpád tulajdonszerzését jelentik most be. Az ajánlatok még eleve be sem érkeztek, plusz úgy hallani, erős lehet a verseny és komoly ajánlatok csaphatnak össze. Potenciális érdeklődő ugyanis tízes nagyságrendben akad, és úgy tűnik, szinte mindenki megmozdulhat, aki él és mozog a piacon. Én Spéder Zoltán és a CEMP/Index, illetve a Habony-féler Modern Media Group esetleges érdeklődéséről hallottam, a mai Világgazdaság pedig Simicska Lajost, az UPC-t és a Liszkay Gábor-féle Napi Gazdaságot is felsorolja a lehetőségek között.

Advertisement

A Cink úgy tudja, hogy ősz előtt nem valószínű a vevő kiválasztása, ha érkezik egyáltalán megfontolandó ajánlat. Az is csak a borítékok bontása után derül ki, hogy csak magára az Origo weboldalra, vagy a sok minden mást is tartalamzó Origo Zrt.-re érkeziknek-e ajánlatok.