This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Nem árulta el a rendőrség, mibe került kinyomozni, hogy én írtam a posztomat

Illustration for article titled ​Nem árulta el a rendőrség, mibe került kinyomozni, hogy én írtam a posztomat

Írtam egy hülyeneves posztot a Tumblrre, az érintett ügyvédnő begerjedt, a bíróság elhajtotta, a rendőrség nem tudja, mennyit költött az értelmetlen nyomozásra.

Advertisement

Közérdekű adatigénylést nyú jtott be a Vastagbőr bloggere, Ferencz "Zero" Gábor, hogy megtudja, mekkora pénzt költöttek el az adófizetők pénzéból arra, hogy a rendőrség az ellenem folyt abszurd eljárás részeként kinyomozza, én írtam azt az egysoros posztot a Kősüllő Tumblr-blogra, amiben egy ügyvédnő hülye nevén röhögtem. Kemény munka lehetett, a blog taglineja ugyanis az, hogy

Advertisement

Szily László vegyesválogatott.

Az adatigényléstől nem lettünk okosabbak, a rendőrség ugyanis megtagadta a válaszadást erre a kérdésre:

Kérem, szíveskedjen elektronikus másolatban megküldeni részemre a Szily László Áron ellen lefolytatott nyomozás hány rendőr mennyi munkaóráját tartalmazta összesen, és a nyomozás során még milyen költségek merültek fel.

Advertisement

Arra hivatkozva, hogy a rendőrök óradíja nem elkülöníthető, és a nyomozás költségeit sem lehet ebben a formában pontosan megadni, ehhez új adatot kéne előállítaniuk, ami viszont a vonatkozó törvény szerint nem kötelességük.

Share This Story

Get our newsletter