Nem akarom elhinni: hamarosan nyit az első macskakávézó Londonban

De muszáj lesz (mármint elhinni): a Lady Dinah's Cat Emporium honlapja csak nem hazudik. Nem az a fura, hogy lesz ilyen, hanem hogy ez az első. Miközben Budapesten például régóta van, ha minden igaz, már kettő is.

Azt írják a különböző hírforrások, hogy jó előre kell asztalt foglalniuk azoknak a londoniaknak, akik macskák társaságában akarnak kávézni-teázni, mert észbontó az érdeklődés. Nem csodálom.

Advertisement

Egyébként nemcsak Budapest előzte meg Londont (halljátok, emigránsok?), hanem például Madrid, Bécs, München, Párizs és Szentpétervár is. Japánban pedig pláne annyi van belőlük, mint a nyű. Hogy világos legyen: nem a saját macskátokat lehet megkávéztatni ezeken a helyeken, hanem adva vannak a helyek macskái, és velük lehet haverkodni kávézás közben.

A budapestiről ezt írta, illetve videózta az Origo tavaly tavasszal: 15 macska, cica formájú sütemények, a macskagondozó tanácsai, valamint számtalan macskajáték teszi élvezetessé az ittlétet. A belváros új, különleges helyét jellemzően nők látogatják, valamint olyan macskaimádó férfiak, mint Knézy Jenő sportriporter. És mit mondott Jenő? A macskák olyanok, mint a nők, jó kézbe venni őket. Hát így.

Share This Story