De muszáj lesz (mármint elhinni): a Lady Dinah's Cat Emporium honlapja csak nem hazudik. Nem az a fura, hogy lesz ilyen, hanem hogy ez az első. Miközben Budapesten például régóta van, ha minden igaz, már kettő is.

Azt írják a különböző hírforrások, hogy jó előre kell asztalt foglalniuk azoknak a londoniaknak, akik macskák társaságában akarnak kávézni-teázni, mert észbontó az érdeklődés. Nem csodálom.

Egyébként nemcsak Budapest előzte meg Londont (halljátok, emigránsok?), hanem például Madrid, Bécs, München, Párizs és Szentpétervár is. Japánban pedig pláne annyi van belőlük, mint a nyű. Hogy világos legyen: nem a saját macskátokat lehet megkávéztatni ezeken a helyeken, hanem adva vannak a helyek macskái, és velük lehet haverkodni kávézás közben.

A budapestiről ezt írta, illetve videózta az Origo tavaly tavasszal: 15 macska, cica formájú sütemények, a macskagondozó tanácsai, valamint számtalan macskajáték teszi élvezetessé az ittlétet. A belváros új, különleges helyét jellemzően nők látogatják, valamint olyan macskaimádó férfiak, mint Knézy Jenő sportriporter. És mit mondott Jenő? A macskák olyanok, mint a nők, jó kézbe venni őket. Hát így.